Fără categorie

WEBSTOCK 2016 – Inovatie incrementala, viteze 4G+, televiziuni fara frontiere si oameni care cumpara oameni

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

14500471_10209126958544064_4256796214809953693_o

Si a fost WEBSTOCK 2016. De la o editie la alta se simte rumoarea, agitatia, totul e in viteza, totul are loc in viteza.  Daca acum cativa ani era la moda sa faci live blogging si sa scrii in timp real pe blog, anul acesta totul s-a intamplat pe twitter sau direct live pe facebook. Totul e viteza, iar viteza are nevoie de internet, iar internetul de inovatie incrementala.

14468762_10209126959544089_4102232782856673230_o

Prin urmare, nu cred ca mai socheaza pe nimeni ca Romania a ajuns sa experimenteze viteze 4G+.  Si pana la urma e normal daca stam sa ne gandim ca in Romania, in 2016 avem o rata de raspandire a smartphone-urilor in proportie de 63%.

Ca si speach-uri, mi-a placut de GODINA. Un discurs modest, dar fresh, autentic si plin de umor. Dar sa privim totul in detaliu…

➡ De la 4G+ la 4G TV

Unul dintre evenimentele majore ale WEBSTOCK 2016 a fost lansarea de catre Vodafone România a serviciul integrat 4GTV+. Odata cu lansarea acestui serviciu VODAFONE a anuntat conturarea unui nou parteneriat pentru piața din România cu Netflix, cea mai mare rețea the televiziune prin internet.

4GTV+ oferă acces la o serie largă de canale TV, care acoperă toate tipurile de conținut, de la știri la divertisment, atât local, cât și internațional. Serviciul include și 36 de milioane de melodii oferite prin Zonga, precum și producții de succes oferite de parteneri precum Disney Channel, Disney Junior și Disney Channel On Demand. De asemenea, Vodafone România anunță un parteneriat cu Netflix care include o ofertă exclusivă pentru clienții Vodafone.

Utilizatorii 4GTV+ pot să urmărească emisiuni difuzate live de canalele TV, dar și să pună pauză și să le urmărească mai târziu de la momentul la care le-au întrerupt, precum și să deruleze de la început, cu ajutorul funcției „Repornire și derulare înapoi”.

De asemenea, folosind funcția „Catch-up”, utilizatorii pot viziona emisiuni pe care nu le-au putut urmări live, opțiune valabilă timp de 72 de ore de la momentul difuzării lor. În plus, clienții beneficiază de experiența multi-ecran, care le permite să transfere conținutul disponibil prin 4GTV+ către ecranul TV și, în paralel, să își folosească telefonul pentru apeluri sau orice alte acțiuni fără a întrerupe vizionarea. Utilizatorii mai beneficiază și de continuitatea sesiunii de vizionare, opțiune prin care pot întrerupe vizionarea și apoi relua oricând exact de la momentul întreruperii.

Serviciul este disponibil pe smartphone-uri și tablete pentru toți clienții Vodafone România descărcând aplicația 4GTV+ din App Store și Google Play. Abonații Vodafone pot beneficia de conținutul integral oferit de serviciu, care include un bonus exclusiv de trei luni de Netflix, pentru abonamente începând de la Red 19.

➡ Inovatia incrementala – In ce directie ne indreptam?

Unul dintre momentele cheie ale Webstock 2016 a fost panelul despre inovatie. Desi la inceput nu anunta nimic spectaculos, polemicile din jurul conceptului de inovatie, ideile despre inovatia incrementala si inovatia disruptiva au aprins spiritele intre vorbitori.

Ideea e simpla. In social media nu-ti permiti sa risti sa reinventezi apa calda, sa inovezi haotic, sa scoti smartphone-uri cu display cat unghia si  alte gadget-uri futuriste. Lumea inca nu e pregatita de inovatii revolutionare.

 

➡ GALA WEBSTOCK 2016 – Nominalizat si doar atat, cel putin si in acest an 🙂

Am participat si in acest an la GALA, nu doar ca spectator ci si ca „depunator de proiecte”. M-am inscris la sectorul – BLOGGER,S PROJECT cu un proiect drag mie – Adopta un film romanesc dar n-am castigat. Dar nu-mi pare rau, am invatat lucruri noi pentru ca fiecare experienta de viata e o reusita.

In final, vreau sa multumesc pe aceasta cale partenerilor strategici pentru ca fara implicarea lor evenimentul n-ar fi avut loc in conditii optime: Vodafone (Pentru serviciile de date si divertisment in zona cinefila), Bitdefender (pentru experienta SF de tip realitate augmentata), HP (pentru canapeaua de fotografii), Coca-Cola (pentru LIME si jocul lor), McDonald’s (pentru ca fara ei dimineata ar fi fost extrem de somnoroasa), Raiffeisen Bank (pentru delicatesele colorate), LG (suport pe platformele de social media),  Staropramen (pentru jocul cu dopuri de bere), Siviero Maria (pentru rasfatul cu aroma de Italia) și Enel (pentru zona de  phone charge).

Am vorbit de aceste branduri pentru ca in spatele lor sunt oameni, persoane pe care din fericire le cunosc. Ca si idee, aceasta granita tot mai subtire dintre bloggeri si clienti genereaza o relatie aparte intre parti. Pentru ca pana la urma, in marketing, tu nu cumperi produse si agentul nu-ti vinde produse, tu „iti doresti produsul lui” iar el se lasa „cumparat”

Pentru ca pana la urma, nu vindem si nu cumparam produse ci cumparam si ne vindem pe noi ca oameni, la nivel cerebral. Pana data viitoare, numai ganduri bune!

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *