Rezumat:
- 1 ➡ Buna Valentina. De la inginerie si IT la poezie si fotografie. Care e povestea din spatele contului de Instagram? Cand si de ce a aparut?
- 2 ➡ Am observat ca ai o comunitate destul de activa si bine inchegata pe contul tau. Care e secretul acestui reach organic de aproape 25%?
- 3 ➡ Pentru ca profilul tau are o puternica vibratie fashion-lifestyle, te-ai gandit vreodata sa testezi si zona de design vestimentar?
- 4 ➡ Ce inseamna pentru tine o fotografie reusita? Umbrele, incadrarea, jocul de lumini? Care e secretul contentului tau vizual?
- 5 ➡ Cine ar fi azi Valentina dacă n-ar exista Valentina pe instagram, dacă n-ar exista Instagram? Ar fi fost fotograf, model sau inginer software?
- 6 ➡ Care consideri ca a fost de pana acum cea mai mare provocare a ta din perspectiva de influencer? Ai avut brief-uri mai complicate sau solicitari mai exigente?
- 7 ➡ Dacă ar fi să alegi TOP 3 locuri din Romania unde iti place să faci fotografii și TOP 3 locuri din lume unde ai vrea să te reintorci să faci fotografii?
- 8 ➡ La final, ultima intrebare. Un mesaj pentru cititorii care vor să se apuce de fotografie pe social media. Tips&tricks pe scurt. Ce telefoane le recomanzi, aplicatii, tool-uri…
- 9 Partajează asta:
- 10 Related
Pe Valentina am intalnit-o intamplator la un eveniment de cinema si asa am descoperit pasiunea ei pentru frumos, pentru emotii, pentru fotografie. Iar povestea ei e cu atat mai interesanta cu cat in spatele unei pasiuni se ascunde un om introvertit, conectat la rational si la task-uri binare. Dar totul in randurile care urmeaza.
➡ Buna Valentina. De la inginerie si IT la poezie si fotografie. Care e povestea din spatele contului de Instagram? Cand si de ce a aparut?
Contul meu de instagram este practic o extensie a contului de DeviantArt, site dedicat artistilor, fotografiei, dar si a celor incepatori entuziasmati de ea, ca si mine. A aparut prin dorinta de a mi exprima starile/trairile si emotiile in imagini. In trecut imi era foarte greu sa exprim ceea ce simt in cuvinte, avand o personalitate de tip introvertit, asa ca alegeam aceasta cale „pixelata”. E un fel de a „spune mi ce fotografii faci, ca sa iti spun cine esti” :))
➡ Am observat ca ai o comunitate destul de activa si bine inchegata pe contul tau. Care e secretul acestui reach organic de aproape 25%?
Recunosc ca, recent, am constientizat faptul ca din ce in ce mai multa lume se regaseste sau empatizeaza cu emotii pe care le exprim prin fotografie, asa cum mentionam mai sus. Cred ca despre acest lucru este vorba si despre faptul ca mereu am crezut in reciprocitate, chiar si fiind vorba de cea digitala.
➡ Pentru ca profilul tau are o puternica vibratie fashion-lifestyle, te-ai gandit vreodata sa testezi si zona de design vestimentar?
Obisnuiam sa desenez modele si piese vestimentare inca din liceu, insa nu am luat niciodata in serios aceasta pasiune pentru estetica din moda vestimentara, iar facultatea de Inginerie in Constructii mi-a acaparat majoritatea timpului. Pot spune ca inca „o testez” atunci cand fotografiez un model, indiferent de circumstante, alegem impreuna tinutele, accesorizare, etc. Consider ca am un simt estetic dezvoltat in acest sens, datorita feedback-ului primit, dar inca nu stiu la ce nivel, mai exact.
➡ Ce inseamna pentru tine o fotografie reusita? Umbrele, incadrarea, jocul de lumini? Care e secretul contentului tau vizual?
O fotografie reusita pentru mine inseamna constientizarea controlului imaginativ al jocului intens dintre toate acestea: umbre dure sau fine, discretie de compozitie si detalii, linii conducatoare si aliniament, textura si dimensiune; suflet si pasiune.
➡ Cine ar fi azi Valentina dacă n-ar exista Valentina pe instagram, dacă n-ar exista Instagram? Ar fi fost fotograf, model sau inginer software?
Toate intr-unul, pentru ca imi place versatilitatea si o consider o caracteristica puternica a unei personalitati complexe de tip adaptabil. Totodata si spontan, datorita provocarilor ce apar din 3 domenii diferite.
➡ Care consideri ca a fost de pana acum cea mai mare provocare a ta din perspectiva de influencer? Ai avut brief-uri mai complicate sau solicitari mai exigente?
Influencer, sau mai corect spus micro-influencer, desi niciodata n am agreat acest termen din cauza denaturarii lui. N as spune solicitari exigente, dar as spune ca am fost o norocoasa, alegand sa colaborez doar cu persoane cu acelasi tip de energie ca al meu. Mai consider totodata ca gradul de complexitate scade pe masura ce vizualizez necesitatile proiectului dinainte ca acesta sa se materializeze.
➡ Dacă ar fi să alegi TOP 3 locuri din Romania unde iti place să faci fotografii și TOP 3 locuri din lume unde ai vrea să te reintorci să faci fotografii?
Probabil ca pe primul loc este Bucovina, perspectiva subiectiva, luand in considerare originile mele, dar si peisajele cu incarcatura istorica pe care le ofera aceasta regiune. Pe locul 2 ar fi Timisoara sau zona Marii Negre. Inca nu pot sa ma decid ce iubesc mai mult, ospitalitatea si bunatatea oamenilor din Timisoara, ce insufletesc locul intr un mod extraordinar sau atemporalitatea marii. Calmitatea ei, dar si vibratia valurilor involburate. Acolo simt ca se curata tot. Chiar si sufletul. Acolo pot fi eu.
Cat despre TOP 3 locuri din lume. MALDIVE, locul1, 2 si 3 :)) locatia in care singurul filtru aplicat a fost cel de protectie solara :)) Am mai vizitat si Aruba, pe care o recomand pentru faimoasa plaja cu Flamingo si Iguane, dar si cea mai veche fabrica de Aloe Vera, din lume. Cat despre alte peisaje wow, insula italiana Sardinia, sau Maldivele Europei asa cum o numesc eu datorita similaritatilor multiple.
Tips & tricks pentru mine, teoretic, a fost sinonim cu dedicare, implicare si observare. Practic, as putea sa mentionez ca pe mine ce m a ajutat in trecut a fost sa downloadez cam 5, 6 aplicatii de editare (foto/video/animatii) o data la ceva timp. Obisnuiam sa fac mult research pentru a mi selecta singura tool urile pe care sa le folosesc, si cu care sa ma identific cel mai bine sau sa le incadrez ideal in produsul final.
Imi amintesc ca Snapseed ul a fost primul program pe care l am pastrat pt o lunga perioada de timp si pe care l am descoperit singura, ca mai apoi sa aflu dintr un workshop de fotografie, de la Radu Nita, ca el este folosit chiar si de cei mai populari creatori de continut.
Am continuat cu Adobe Lightroom pe care il recomand si cu care ma jucam ore intregi incercand sa manipulez culorile unei fotografii, pentru ca adoram coloristica folosita de Goguci, acel turcoaz rece pe care mi a luat 3 ore sa il obtin si sa imi dau seama de unde. Recunosc oficial, Goguci (Ionut Costea), mi ai fost inspiratie si am incercat sa mi recreez singura tonalitatile de culori, iar de atunci imi editez fotografiile fara sa folosesc ceva pre setat.
Ca sa devenim pragmatici catre final voi lasa numele aplicatiilor ce le consider easy to use, but complex, with a twist & a touch of minimalism: inShot, Studio – care in trecut se numea Over, Adobe Lightroom – bineinteles, inca Snapseed, Mojo, Animated Stories. Desigur research-ul personal nu se opreste, asa incat am pe lista de testat, on pending: KineMaster, ActionDirector & FilmoraGo.