Rezumat:
Desi tabletele sunt foarte in voga, chiar si printre cei mai mici, cartile cu povesti raman inca pe primul loc. Copiii ar trebui, inca de la varste fragede, sa intre in contact cu cartile pentru copii. Fiecare varsta are preferintele ei si capacitatea de a intelege povestile este diferita.
Iata ce fel de carti pentru copii prefera cei mici:
- De la 4 la 6 ani cumparati carti de povetsi ilustrate, care sa combine imaginile frumoase si inetresante cu o poveste care sa le acapareze atentia copiilor. Astfel de carti copii pot fi achizitionate de la universenciclopedic.ro, acolo unde exista o gama diversificata de povesti despre prietenie, aventuri cu personaje din lumea animalelor sau legatura puternica dintre parinti si copii. Copiii vor asocia astfel povestile cu intamplari din propria lor viata. Iata cateva exemple de carti: “Ce bine e sa ai prieteni”, “Cea mai iubita mamica din lume”, “Bursucul si marea furtuna”.
- Copiii cu varsta scolara (7-8 ani) trebuie incurajati sa citeasca. Chiar daca le mai place ca cineva sa le citeasca, trebuie totusi sa ii incurajam sa se descurce singuri. Trebuie alese texte simple, de asemenea cu ilustratii despre aventuri, mistere si povestiri fantastice. Tot la universenciclopedic.ro putem descoperi asemenea carti. Cateva exemple ar fi: “Andrei zboara spre luna”, “Aventurile fetitei-pirat”.
- Copiii mai mari, ce deja citesc singuri, isi doresc carti cu subiecte putin mai dezvoltate si cu aventuri mult mai intense. “Arthur si cartile uitate” sau “Magnolia Steel. Amurgul vrajitoarelor” sunt doar cateva titluri pe care le puteti achizitiona copiilor ce au depasit deja varsta de 9 ani. Cei mici apreciaza deja cartile in care protagonistul rezolva probleme prin abilitatile proprii, fie ele perfect omenesti, fie magice. Astfel, copiii vor avea sentimentul de auto control mult mai puternic. Citind literatura de acest gen veti observa numai beneficii asupra dezvoltarii emotionale a celor mici.
Pentru a fi un parinte de succes, va trebui sa implementati foarte multe strategii prin care sa il incurajati pe copil sa asculte povesti sau sa citeasca. Dati-i exemplu citind chiar voi insiva, transformand aceasta intr-o activitate distractiva, alegand cat mai multe carti diferite de la universenciclopedic.ro.