Rezumat:
Domeniul transporturilor este unul cu o importanta majora atat pentru dezvoltarea economica a statelor lumii, cat si pentru noi ca persoane individuale, daca ne gandim la faptul ca multe produse si alimente nu se regasesc la noi, insa se regasesc in alte colturi ale lumii. Principala modalitate de transport a ramas desigur cea pe uscat, cu ajutorul camioanelor, devenite de altfel si un simbol pentru acest domeniu.
Dat fiind faptul ca vorbim totusi despre un domeniu in care este nevoie de foarte multa flexibilitate, in anumite conditii, administrarea flotei de camioane poate deveni o situatie care poate „imbraca” cu usurinta forma unei reale provocari. Foarte multi administratori de astfel de companii se vad uneori pusi in situatii limita, in care este necesar sa ia diferite decizii, care mai de care mai importante in ceea ce priveste administrarea flotei de camioane.
Intretinerea camioanelor reprezinta o parte importanta din costurile periodice pe care trebuie sa le suporte o companie de transport, la care se mai adauga desigur si diferite piese pentru camioane, in acele situatii in care anumite camioane se defecteaza. Oricat de dificile ar putea parea situatiile de aceasta natura, este important de avut in vedere faptul ca in prezent exista numeroase solutii care ii pot ajuta pe administratorii de companii de transport sa intretina mult mai usor flota de camioane. Iata asadar cateva sfaturi utile care pot fi de un real folos oricarui administrator de companie de transport.
Respecta cu strictete inspectia tehnica a masinilor
Spre deosebire de masinile personale pe care le utilizam in general doar in momentele in care avem nevoie, camioanele sunt practic in mod permanent pe sosele, ceea ce inseamna ca acestea sunt mult mai supuse uzurii. Spre exemplu, daca oferi serivicii de transport marfa pe ruta Spania-Romania sau pe orice alta ruta, este esential ca de fiecare data aceste masini sa fie in stare perfecta de functionare. Chiar daca o inspectie tehnica este in general costisitoare, cu certitudine repararea unor defectiuni si intarzierea livrarilor sunt lucruri care pe termen lung te pot costa mult mai mult.
Repara intotdeauna in timp util defectiunile aparute la camioane
Defectiunile minore sunt de celem ai multe ori trecute cu vederea de catre multi administratori de companii de transport, fara a se lua insa in calcul pe ca aceasta defectiune minora poate fi doar inceputul unor alte defectiuni mai mari si mai costisitoare. Recomandarea este aceea de a le remedia si pe cele minore, cat mai curand posibil pentru a evita situatii neplacute si mult mai costisitoare pe viitor.
Nu supraincarca niciodata camioanele
Este adevarat ca volumele de marfa ce trebuie transportate uneori sunt uriase, insa acest lucru nu ar trebui sa te puna niciodata in situatia de a supraincarca masinile. Desi poate parea o solutie ideala pentru moment, pe termen lung, acest lucru nu va face decat sa duca la o uzura prematura a componentelor camionului si in anumite conditii, poate chiar pune viata soferilor intr-un real pericol.