Rezumat:
- 1 ➡ Salut. Cand a inceput aceasta pasiune numita actorie?
- 2 ➡ Cum a inceput povestea ta cu Teatrul Apropo si cum a ajuns spectacolul – Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai in agenda lor?
- 3 ➡ Care a fost cea mai mare provocare legata de acest spectacol, mai ales cand stii ca ai dat viata unor ,,personaje”‘ care din pacate exista si in viata reala a Romaniei?
- 4 ➡ Iti mai aduci aminte primul tau spectacol? Pe scena carui teatru s-a intampla si ce rol jucai?
- 5 ➡ Cu putinul timp liber pe care il mai ai intre repetitii si proiecte, ce faci cu el? Mai ai si alte hobby-uri?
- 6 ➡ Un mesaj pentru cititori. De ce crezi ca ar trebui sa vina sa vada spectacolul Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai ?
- 7 Partajează asta:
- 8 Related
Am văzut la Teatrul APROPO spectacolul #PeUnPiciorDePlaiPeOguraDeRai și…m-a cutremurat. Cât de dur, de crud, de real vorbește despre o parte din realitatea românească, o realitate pe care mulți dintre noi o trecem la #etc, o realitate pe care unii dintre noi încearcă să o ignore, să se uite în altă direcție. Câteva #capturi din spectacol și ulterior câteva observații.
➡ Salut. Cand a inceput aceasta pasiune numita actorie?
Pasiunea mea a început în clasa a 9-a, odată cu intrarea mea în trupa de teatru pentru liceeni “The Knockers”. Habar n-aveam ce înseamnă teatrul și actoria, nu știu dacă fusesem la mai mult de 2 spectacole până atunci. A continuat 4 ani de zile și apoi am decis că vreau ca această pasiune să-mi acapereze cu totul viața și așa am ajuns la București la UNATC în 2018.
➡ Cum a inceput povestea ta cu Teatrul Apropo si cum a ajuns spectacolul – Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai in agenda lor?
Povestea mea cu Teatrul Apropo a început complet întâmplător, pentru că eu nu făceam parte inițial din distribuția acestui spectacol, mai târziu m-a contactat Cristina Neacșu, regizorul și colega mea.
“Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai” este un spectacol produs de Teatrul Apropo în cadrul unui proiect AFCN despre violența domestică, demarat la ARCUB prin expoziția “De ce mai stai cu el?”, unde am avut primele două reprezentații. Odată cu încheierea acestui proiect, spectacolul a fost luat în repertoriul teatrului.
➡ Care a fost cea mai mare provocare legata de acest spectacol, mai ales cand stii ca ai dat viata unor ,,personaje”‘ care din pacate exista si in viata reala a Romaniei?
Cea mai mare provocare a fost să simt (o parte) din emoțiile pe care le trăiește în viața reală o persoană ce trece prin astfel de momente și să reușesc să nu le iau “cu mine acasă”. Sunt o persoană norocoasă pentru că nu am trăit astfel de momente personal, însă sentimente puternice am avut cu toții. Ei bine, “personajele” din acest spectacol simt echivalentul unora dintre cele mai puternice emoții pe care le-a simțit un om în viața lui.
➡ Iti mai aduci aminte primul tau spectacol? Pe scena carui teatru s-a intampla si ce rol jucai?
Primul-primul spectacol pe care l-am jucat a fost cu trupa de liceeni “The Knockers”. Jucam într-un festival din Bacău, pe scena Teatrului Municipal Bacovia, “Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupery, rolul “Floarea”.
Primul spectacol profesionist în care am jucat a fost “Sub Apă” de Ella Carmen Greenhill, regia Sebastian Marina, la Teatrul Municipal “Matei Vișniec” Suceava, rol colectiv.
Primul spectacol ca actor profesionist (cu licență) a fost (și este) “Cântăreața Cheală” de Eugène Ionesco, spectacol de licență, la Teatrul Bulandra București, rolul Doamnei Smith.
Iar primul spectacol ca actor profesionist deplin îl vom afla (sper) la finalul anului următor. Doamne-Ajută.
➡ Am vazut pe pagina ta de Facebook o postare despre un filmul romanesc cu Pavel Bartos in rol principal? Tu ce rol ai in film? Cand se va lansa in cinema?
Da, filmul “Ramon” va avea premiera pe 3 Februarie 2023 și mă veți vedea în rolul Gabrielei, iubita vegană-yoghină-iubitoare de animale a vărului lui Ramon (personajul principal, interpretat de Pavel Bartoș). O comedie romantică cu o poveste absolut minunată pe care abia aștept să o vedeți, pentru că sigur veți simți în acest produs toată bucuria cu care am fost și eu întâmpinată în proiect.
➡ Ce planuri ai pentru acest final de an? Ce alte spectacole mai pregatesti? Unde te pot vedea cititorii?
În momentul de față lucrez la două spectacole din cadrul facultății, “A douăsprezecea noapte” alături de colega mea-regizor Luiza Dabija și “Platonov”, în colaborare cu Teatrul Bulandra, regia Cristian Theodor Popescu.
Cititorii mă pot urmări pe paginile de socializare: instagram (teona.stavarachi) sau facebook ( Teona Stavarachi) unde postez mereu când și ce se joacă, viitoare premiere și tot ce mai ține de viața mea artistică. Plănuiesc ca la finalului anului să privesc în spate și să fiu mândră de mine.
➡ Cu putinul timp liber pe care il mai ai intre repetitii si proiecte, ce faci cu el? Mai ai si alte hobby-uri?
Îmi place să cânt. Nu am făcut ore de canto, dar întotdeauna mi-a plăcut să fac asta și sunt un om care învață destul de repede. Alături de LVX Machina, am reușit să fac asta și la nivel profesionist, în studio și concerte. Cu toate astea, nu-mi ocupă cântatul tot timpul liber, poate 5%. Îmi dau seama că restul de 95% îl ocup tot cu actorie, cu frământări, căutări, vizionări de spectacole&filme care să mă ajute tot în acest sens. Asta când nu mă odihnesc, gătesc sau fac curat, ca un om normal.
➡ Un mesaj pentru cititori. De ce crezi ca ar trebui sa vina sa vada spectacolul Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai ?
Pentru că Teatrul Apropo e în Pipera, iar Bucureștiul din tramvai se vede foarte frumos seara. Pentru că e o pastilă scurtă de oră, numai bună de luat într-o seară în care simți că viața e “nașpa”. Ai să descoperi că nu ești singurul care simte asta. Pentru că, atât eu, cât și colegii mei, vrem să transmitem un mesaj pe care credem că merită să-l ascultați. Și chiar ne dăm silința.
Pentru că e inspirat din fapte reale culese de Cristina Neacșu. Și nu e un subiect ușor de digerat. Pentru că anul acesta îl mai jucăm de două ori, pe 24 Noiembrie și 15 Decembrie și vă așteptăm.