Actualitate, Tineri

Simona MAXIM – Sanatate si vitalitate la maxim prin Fitboxing

Spread the love

Fitboxing este un nou concept de box fără contact, combinat cu exerciții funcționale, un tip de antrenament pe care îl poate face oricine, indiferent de anduranță, istoricul sportiv, vârstă sau sex. Cum a apărut acest concept și cine este Simona Maxim vom afla împreună din acest interviu

Cine este Simona Maxim?

Simona a studiat la Universitatea Româno -Americană, Facultatea Economia Turismului Intern și Internațional, în același timp în care lucram pentru Inditex, cel mai mare grup de retail din lume. A lucrat aici timp de 14 ani, de la sales, coordonator (designer magazin), manager în cel mai bun magazin din țară, Zara Băneasa, până la formator all brands pentru cele peste 200 de magazine din România. Aici l-a cunoscut pe Mariano Castineira, cel care a adus FITBOXING-ul în România. Pe vremea aceea era directorul de resurse umane la INDITEX.

Alături de ei a beneficiat de multiple cursuri, acreditări, specializări în domeniul resurselor umane, vânzări, dezvoltare personală, marketing, management etc. Practic o școală cu normă întreagă, până a devenit mamă, în 2017.

În perioada maternității am avut timp să slăbesc cele aproape 22 kg “câștigate” în cele 9 luni de sarcină făcand BOX (le-am dat jos în 6 luni cu ajutorul unuia dintre actualii antrenori FOTBOXING 😉 ) și să reflectez asupra programului de călătorii, de traininguri care mă așteptau; așa că am ales să mă reprofilez către o pasiune constantă, sportul. M-am înscris la cursurile ABC Fitness, GNSPY – yoga, printre altele și mi-am deschis sala INyoga&fitness, în 2019, pe care am închis-o în 2020 din cauza pandemiei. Intre timp, mi-am făcut și firma de training și consultanta, Lead Insights Training SRL.

Am continuat să activez online, iar apoi, în 2021 am început colaborarea cu Fitboxing România, unde în prezent administrez cele două săli din București. Iar in timpul liber fac tot mișcare 😉

În prezent pe langă activitatea de la sală sunt pasionată de kiteboarding și snowboarding, alături de soțul meu. Ador orice sport pe apa, wakeboard, surf, orice. Planurile pentru vacanțele noastre încep cu “se poate face kite acolo?” 🙂

Fetița noastră înoată foarte bine de la 4 ani, face balet, va învața mai bine snowboard sau ski anul acesta, deci ne va urma exemplul.”

➡ Salut Simona. Cum și în ce context s-a născut conceptul Fitboxing?

Fitboxing-ul s-a născut în New York în urmă cu mai bine de 6 ani, și și-a câștigat rapid faima de disciplină distractivă și dinamică, al cărui scop este tonifierea completă a corpului. Fitboxing România, https://fitboxing.ro , este partener global de succes cu Brooklyn Fitboxing International, https://www.youtube.com/c/BrooklynFitboxinginternational.

Fitboxing este noul concept de box fără contact, combinat cu exerciții funcționale, un tip de antrenament pe care îl poate face oricine, indiferent de anduranță, istoricul sportiv, vârstă sau sex.

➡ Care a fost cea mai mare provocare de până acum pentru acest business?

Cumva, am avut două provocări într-una. O dată, faptul că ne-am asumat deschiderea sălilor în plină perioadă pandemică. Iar a doua, având în vedere că reprezentăm un concept nou pe care oamenii trebuie să îl cunoască, să îl testeze, să îl accepte, câștigarea încrederii în acea perioadă a durat mai mult decât ne-am fi dorit.

Oamenii încă sunt ceva mai precauți cu privire la schimbarea sălii, a antrenorilor sau la diversificarea antrenamentelor, la încercarea unor noi experiențe…Dar mă bucur enorm că după un an, am reusit să le caștigăm încrederea, să îi aducem mai aproape de noi și de ceea ce reprezentăm ca și concept.

➡ Care crezi ca sunt atuurile acestui tip de mișcare și sport față de tot ce există în prezent în zona de health and wellness?

În primul rând faptul că este un sport pentru orice vărsta și condiție fizica, un sport care oferă rezultate rapide, cu distractie, detașament de la orice gând, implicare 100% în 47 de minute, timp în care arzi 500-1000 de calorii, clientul stabilind intensitatea cu care lovește. Apoi faptul că este un concept care implică digitalizarea sacilor. Practic, sacii sunt conectați la senzori și înregistrează scorul. Iar fiecare participant are propriul sac, propriul istoric al scorului, evoluției.

Toate acestea reprezintă o motivatie și chiar o “dependența” de a te autodepăși, de a concura cu tine însuți sau cu cei din sală. Este senzațional! 😉 O clasă durează 47 de minute: 10 minute warm-up, apoi câte două minute rundele de box și câte două minute rundele de exerciții funcționale (8 din fiecare), 5 minute cool down, la final. 

Fiecare participant are sacul său cu senzori care înregistrează mișcările făcute pe ritmul muzicii, puterea cu care lovește și energia – menținerea nivelului (după un algoritm).

F3 – practic aduce împreună aceste 3 elemente care construiesc conceptul în sine: Sincronizare; Putere; Energie. 

La finalul fiecărei runde și la finalul clasei avem rezultatele afișate pe același monitor pe care rulează și filmul cu challenge-ul pe toată durata antrenamentului (exemplificarea loviturilor).

➡ Ce planuri ai pentru următoarele luni?

Multe planuri, multă treabă! În timp ce oamenii au început să ne cunoască produsul, conceptul Fitboxing, noi îi păstrăm angrenati în acest sport fantastic, facem update continuu printre exercițiile funcționale și pregătim “terenul” pentru mai multe săli în țară 😉

➡ Cum arată o sesiune de FitBoxing? E un tip de mișcare potrivită pentru femei sau pentru bărbați?

Îmi plac tare întrebările tale 🙂 Femeile îl adoră tocmai pentru că are rezultate rapide, arzi multe calorii ;). Una dintre abonatele noastre a slăbit 20 kg in 8 luni făcând Fitboxing de 3-4 ori/săptămâna. Ne lăudăm cu ea în orice ocazie și o felicităm pentru perseverență, dar îi și mulțuim pentru încrederea acordată!

Bărbații au ocazia să lovească atât cât își doresc de tare fără să împartă sacul cu altcineva, iar acest lucru le da putere de orice fel, fapt pentru care concentrarea pe lovituri crește, iar rezultatele sunt vizibile.

Tuturor cred că cel mai mult le place că se “rup” de alte gânduri, se detașează complet, se descarcă și, totodată se reîncărcă ;). Iar ochii pe leaderboard – unde apare scorul, sunt mereu țintă pentru “mai bine”!

➡ Un mesaj pentru cititori

Încercați Fitboxing indiferent că vreți să slăbiți, să vă tonifiați, să vă deconectați de la rutină și stres, să vă imbunătățiți condiția fizică, reflexele, memoria sau starea! Nu este doar o altă experiență sportivă, este o experiență complexă din care doar câștigati, cu multiple beneficii într-un timp scurt. Iar cum astăzi timpul costă mai mult ca niciodată, noi îl eficientizăm la MAXIM!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *