tristete
Social

Serviciile de repatriere pe cale terestra

Spread the love

Sa intelegem cum functioneaza Serviciile funerare de repatriere pe cale terestra – ce presupun?

Pentru ca fenomenul imigrational este din ce in ce mai accentuat si tot mai multi tineri si adulti aleg calea strainatatii sa munceasca sau sa studieze, numarul deceselor care se produc anual in strainatate este si el semnificativ. Info: video transport funerar.

Ca urmare, tot mai multi romani se vad nevoiti sa apeleze la servicii specializate, precum cele oferite de Funerare Ieftine, firma de pompe funebre cu traditie pentrru serviciile oferite in Bucuresti, pentru a aduce inapoi in tara in cele mai bune conditii trupul persoanelor decedate.

Vestea decesului survenit in strainatate este destul de greu de inteles si de digerat de catre rudele ramase in tara, dar ajutorul oferit de compania de servicii funerare sector 5 este mai mult decat bine venit.

Repatrierea decedatilor reprezinta o operatiune de transfer a persoanelor decedate in strainatate al caror trup va fi ingropat in tara, pe cale terestra sau aeriana. De cele mai multe ori se apeleaza la repatrierea pe cale terestra, fiind mai sigura si mai ieftina, iar clientii se arata interesati atat de legislatia funerara in acest sens, cat si de durata necesara aducerii in tara a trupului defunctului, pret si alte aspecte importante.

Cum se efectueaza repatrierea pe cale terestra/ rutiera?

Serviciile de repatriere pe cale rutiera este cel mai frecvent folosit si solicitat serviciu folosit pentru decesel survenite in Europa, datorita distantelor mici. Infrastructura rutiera a Europei este foarte dezvoltata, permitand repatrierea decedatului intr-un timp scurt pentru inmormantarea in Romania.

Transportul persoanelor decedate intre anumite tari se face numai respectand conditiile de transport si detinand actele necesare repatrierii. Astfel, transportul funerar pe cale terestra se realizeaza cu masina mortuara complet echipata si autorizata conform legislatiei UE. Acest transport poate fi realizat numai de o companie de servicii funerare ce detine si o autorizatie in acest sens. Sub nicio forma nu este permis transportul international al defunctului de catre membrii familiei.

Transportul rutier se realizeaza de catre conducatori auto profesionisti si bine instruiti cu privire la repatrierea decedatilor. Acestia cunosc cel putin o limba de circulatie internationala si pastreaza in mod constant legatura cu familia privind locatia exacta a soferului ce efectueaza transportul funerar.

Transportul pesoanei decedate va avea loc in sicriu de zinc sigilat, plasat in sicru de lemn de esenta dura. Autospecialele de tip utilitar vor realiza acest tip de transport. Aceste autoutilitare sunt dotate cu agregat frigorific, omologate RAR pentru transport funerar si verificate pentru a preveni riscurile unei defectiuni tehnice.

Etapele repatrierii pe cale terestra

Repatrierea pe cale terestra a decedatilor este posibila numai urmarind aceste etape:
• contactarea companiei de repatrieri cu acreditare in tara in care a avut oc decesul;
• intocmirea documentelor pentru transport funerar;
• preluarea trupului defunctului de la morga, spital, azil sau locuinta, imbalsamarea si asezarea in sicriu de zinc si lemn;
• asezarea sicriului in masina funerara autorizata;
• efectuarea transportului funerar pana la destinatia stabilita in pasaportul mortuar;
• predarea decedatului si documentelor originale catre familie;
• inmanarea facturii si dovezilor de plata a serviciilor catre familia decedata.

La baza transportului funerar international sta legea nr. 102 / 2014 privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare. Aceasta lega a fost actualizata in anul 2021 specificandu-se modalitatea în care trebuie desfasurata activitatea de transport funerar international.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *