Rezumat:
Trei prieteni si parteneri de afaceri deschideau la finele anului 2017 Restaurantul Trei intr-o casa de patrimoniu, in zona negustoreasca a Bucurestiului, in apropiere de Hala Traian.
Cei trei gurmanzi Adrian (manager, sef de sala), Catalin (chef) si Andrei (manager, iscusit pe partea de bauturi) si-au unit fortele si know how-ul dobandit in cei 15 ani de cand se cunosc si lucreaza impreuna, si au pus bazele restaurantului Trei, al carui meniu readuce la lumina retete vechi din toata lumea, neuitand de cele romanesti, imbinant gastronomia veche si directia culinara moderna.
➡ Meniu slow-food boieresc
Meniul variat si inedit, gandit pe ideea gustului savuros al preparatelor slow-food, poarta degustatorul prin cele mai importante zone culinare ale lumii. Trecerea de la sezonul rece la cel cald si invers se va marca prin shimbarea meniului. In fiecare sezon se vor adauga noi preparate, iar cele mult dorite vor ramane in meniu, indiferent de anotimp.
Imi plac mancarurile gatite incet si am facut o adevarata pasiune pentru cele pe care le-am descoperit in calatorii. Callos este o mancare spaniola pe care o avem si noi in meniu, este gatita cu burta rosie, chorizo si naut si se afla printre preferatele mele, spune Adrian Dimitriu, asociat Restaurant Trei.
Pateul de casa este inspirat de bunica mea, care amesteca ficatul de pui cu bucati de slanina afumata si unt. Pentru cel din meniul nostru am folosit doua lucruri din memoria mea gustativa: ficatul de pui si slanina, la care am adaugat o untura de rata aromata si un trio de ceapa: fulgi, dulceata si arpagic murat, declara Catalin Constantin, chef Restaurant Trei.
Placerile culinare pe care le-am descoperit in Ardeal sunt ciorba de varza murata cu afumatura si cea de tarhon, „lichiditati” pe care le-am introdus in meniu, spune Andrei Barbulescu, asociat Restaurant Trei.
➡ Evenimente pentru gurmanzi
De doua ori pe luna, in weekend chef Catalin gandeste un meniu special ce ia tot ce-i mai bun din bucataria unei zone culinare si readuce in atentia clientilor preparate uitate sau mai putin cunoscute. Daca in decembrie puteai savura soleanka, blini sau pelmeni din bucataria ruseasca, in ianuarie faceai amintiri gustoase din Spania cu paella si callos, in februarie te puteai bucura de un coquelet de printemps din Franta, iar in martie faceai cunostinta cu o reteta de peste „alla ligure” din Italia. In sezonul primavara vara 2018, weekendurile te vor lua intr-o calatorie savuroasa prin Asia si oriunde gustul bun inspira preparate gustoase.
➡ Meniu sezonier
Schimbarea meniului va urma o directie sezoniera. Pentru cel de primavara vara 2018, care va intra la inceputul lunii mai, se va pune accent pe verdeturi, astfel ca la coaste se va folosi marinada de leurda, coquelet-ul de printemps va fi pe un pat de legume verzi, vom face ciorba de salata, iar la paste ne-am gandit sa introducem tortellini cu pesto si branza de capra. In plus, vom pune accentul pe cateva sandivsuri bune, un fel de street food bagat in casa, declara chef Catalin Constantin.
➡ Despre Restaurantul Trei
Catalin Constantin a gatit de cand se stie, stand alaturi de bunica lui in bucatarie si notand in minte amintiri gustoase. Dupa ce a lucrat timp de 15 ani alaturi de Adrian, in 2014 a urmat cursurile Horeca School si a trecut prin mai multe tipuri de bucatarii, experienta ce i-a fost utila in crearea a tot ce tine de bucatarie in propriul restaurant. Adrian Dimitriu vine cu experienta comertului exterior, dublata de calatoriile ce i-au dat apetitul pentru incercarea diferitelor preparate internationale, pe care acum le are in meniul propriului restaurant.
Andrei Barbulescu este fost sportiv de performanta, a jucat polo de apa pana in 1993, timp de 23 de ani, perioada in care a calatorit in toata lumea, iar acum isi foloseste experienta dobandita in sugestiile pentru meniu.