Actualitate, Muzica, Tineri

Mihaela Andonii: M-am jucat de-a școala până am creat o școală de Arte și limbi străine – MiAkademie

Spread the love

Pe Mihaela Andonii o cunoașteți deja, și dacă nu ați cunoscut-o aveți șansa să o descoperiți în aceste rânduri pentru că proiectul Mi Akademie a împlinit DEJA 2 ANI și are casă nouă cu vibe eclectic situată pe str. Bruxelles, Nr 7  din sector 1, București.

Ce înseamnă acest concept? Ne povestește chiar Mihaela: ,, Mi•Akademie a izvorât din curiozitatea de a afla, frumusețea de a simți și mai ales bucuria de a împărtași. La Mi•Akademie îți dezvolți abilițățile lingvistice și artistice prin intermediul unei învățări holistice. Metoda folosită îmbină pedagogia tradițională cu modelele pedagogice alternative precum Waldorf, Pestalozzi si Montessori. Învățarea se transpune, așadar, atât într- un joc riguros, cât și într-o structurare creativă.'”. Dar povestea completă în rândurile care urmează.

➡ Salut. Cum ai ajuns sa lucrezi in domeniul in care lucrezi? Tu ai descoperit aceste domeniu sau el te-a descoperit pe tine?

Mulțumesc de întrebare. Cred ca a a preda este doar o poveste pe care încă o continui! Încă de la 5 ani! Mă jucam de-a școala, făceam caiete pentru toți °elevii° , aveam toate jucăriile de pluș aranjate frumos pe pat și scriam în caietelul fiecăruia poezia pe care o  invatam. Mă distram de minune!  După care pe la 10 ani, Tatal meu impreuna cu soția lui au fost primii mei elevi! Mi-au cumpărat chiar și tabla, ca sa fie totul ca la carte! Aceea a fost prima oară când am predat.  A venit mereu natural. Dacă primeam o întrebare din parte vreunui coleg, prieten sau din familie eram foarte dornica sa il fac sa înțeleagă si sa vada cu alti ochi raspunsurile pe care le cauta.

➡ Cum gasesti clientii sau ei te cauta pe tine? Si cum reusesti sa gasesti echilibrul intre germana, engleza, rusa si muzica?

Ai omis limba rusa! Limba mea de suflet. O am de la mama mea și de la bunica mea. Verile de la bunica din Ucraina erau pline de joaca, povestiri cu bunica și nelipsitul cei de seara, pe care îl sorbeam dintr-o farfuriuța. Aah. M-am abătut un pic de la subiect. Revenind!

Cum ne gasim? Si eu pe ei, si ei pe mine! Ma expun in mediul online frecvent, oferind un entertainment educational. Am vazut ca oamenilor le place sa invete mult mai usor atunci cand acel lucru nou pe care il descopera este presarat cu putin umor, asa ca pe linia asta merg. Imi place sa interactionez cu oamenii. Adesea se leaga si o prietenie, pe langa colaborarea pe care o avem. Referitor de echilibrul de care ma intrebi, aici declicul s-a petrecut în clasa a 5-a când am participat la primul concurs de Public Speaking. Acolo am descoperit cât de mult îmi place sa vorbesc oamenilor, și era cu atat mai fascinant cu cât vorbeam intr-o limba straina!

Mediul în care se întâmplau toate acestea era MINUNAT. Erai foarte cool sa mergi la public speaking, sa fii bun, sa privești oamenii în ochi atunci când spui un discurs. Miha, cum ii spuneam eu doamnei profesor de la centrul unde studiam limba engleză, a fost primul meu mentor în ceea ce privește dezvoltarea pe parte lingvistica și vorbitul în public. Povestea cu Public Speaking a continuat timp de 6 ani, iar în a 12-a am ajuns la faza națională. Am fost în al nouălea cer, sa mă aflu printre tineri  cu viziune, încredere si imaginație!

Cât despre germană, a început ca o curiozitate, căreia nu îi mai pot pune limite! Dintre toate limbile, acum, cel mai mult mă pasionează sa predau germana. De ce? Keine Ahnung! 🙂

Muzica a fost și va rămâne fundalul sonor a tot ceea ce am trait pana acum.  Ziua mea începe și se încheie cu pianul. Mulțumesc mamei mele, care în momentele când aș fi vrut sa renunț la școală de muzica, mi-a spus: ° Tu poti! Mergi mai departe!°.

➡ Cum ti-a venit ideea sa alegi numele conceptului tau educational? Care a fost trigger-ul care te-a determinat sa faci aceasta alegere si sa imbini notiuni de limba germana cu pian si cu engleza? Canti partituri in limba originala a lui Goethe sau Mozart?

M-am apucat serios de predare din anul I de facultate. Am postat atunci un anunț in care spuneam ca ofer cursuri de engleză, rusa și pian. Ziua următoare aveam deja 3 telefoane. Chiar nu îmi venea sa cred! Am fost angajata ca profesoara în mai multe locuri, vara, între ani. Am lucrat chiar si la call center, pe limba rusa. Colectivul era extraordinar, dar am priceput ca activitatea în sine, nu era pe vibe-ul meu. Voiam sa valorific fiecare moment pentru a-mi dezvolta abilitățile, nu m-am gândit nici o secunda sa mă întorc vara acasă la părinți. Voiam sa mă descopăr, experimentând. Mi Akademie? Academia Ta de Arte și Limbi Străine!

Ideea unei afaceri proprii a apărut în ultimul an de masterat, în 2022. În septembrie, câteva luni mai târziu s-a materializat Mi Akademie! Este ceea ce inglobeaza cultura, sensibilitatea si creativitatea – din fiecare din noi. A fost cea mai buna, dar și cea mai grea decizie din viață mea. Atunci am simțit ca frica, este un semn bun. Înseamnă ca ești pe cale sa faci ceva notabil.

➡ Ce varste au cursanții cu care lucrezi? Care e cel mai tânăr și care e cel mai apropiat de a treia tinerețe?

În prezent, cel mai tânăr are 4 anișori. Facem intr-o zi engleză și muzica, iar în alta zi germana și muzica. El este cel care îmi activează la maxim creativitatea! Toată ora TREBUIE sa fie o poveste, încă de când a intrat pe usa! Am cursanți care și la 50 de ani isi perfectioneaza limba engleză sau chiar au început sa cânte la pian! Ii admir nespus! Mă simt adesea ca eu sunt cea care învăț de la ei: perseverenta, răbdarea, depășirea limitelor.

➡ Ce retele sociale folosesti in activitatea ta mai putin cunoscute? Esti prezenta pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter?

Cea mai activa sunt  pe Instagram. Pe Tiktok, e un fenomen foarte fain. Urmează sa dezvolt Facebook, LinkedIn siiii…… PODCAST! Exact! Podcast Mi Akademie! Stat tuned!

 

➡ La final, un mesaj pentru cititori și să răspunzi la mitul – Poți să înveți să cânți la pian la 40 de ani?

Poți orice, dacă vrei. Mai spun o dată: poți ORICE, dacă vrei! Suntem aici sa oferim și sa ne bucurăm. Tu, cititorule, oferă-ți TIMP pentru a te bucura, oferă ALTORA șansa de a se descoperi și nu uita să te BUCURI, indiferent de final! #rămâicurios! – Motto – ul Mi Akademie

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *