Rezumat:
- 1 ➡ Salut Maria. Ca de la actor amator la actor profesionist, care e povestea din spatele activitatii tale? De unde gasesti energie pentru atata versatilitate, atatea roluri?
- 2 ➡ Stiu ca esti actor profesionist independent. Cu ce teatre colaborezi in prezent si care e cel mai vechi spectacol pe care inca il joci?
- 3 ➡ Am inteles ca ai o luna octombri destul de bogata in spectacole. Poti sa enumeri datele si teatrele unde te poate vedea publicul in octombrie?
- 4 ➡ Care a fost pana acum cea mai mare provocare de cand ai ales sa fii actrita? Care a fost cel mai dificil rol si de ce?
- 5 ➡ Si daca tot am vorbit de roluri si provocari, povesteste putin despre experienta ta cu actoria? Care crezi ca sunt atuurile tale care te ajuta pe scena?
- 6 ➡ Ai filme preferate? Regizori clasici sau contemporani preferati? Un rol intr-un sequel alaturi de un actor celebru cu care ai vrea sa joci?
- 7 ➡ Un mesaj pentru cititorii care vor sa incerce experienta de a fi actori. Ce cursuri le recomanzi si de ce.
- 8 Partajează asta:
- 9 Related
➡ Salut Maria. Ca de la actor amator la actor profesionist, care e povestea din spatele activitatii tale? De unde gasesti energie pentru atata versatilitate, atatea roluri?
➡ Stiu ca esti actor profesionist independent. Cu ce teatre colaborezi in prezent si care e cel mai vechi spectacol pe care inca il joci?
Primul și cel mai vechi spectacol este Domnișoarele din Avignon, regizat de Bogdan Gagu, se joacă la Teatrul Indart, unde am crescut în ultimii 3 ani. Tot la Indart joc în câteva spectacole foarte dragi mie: Viața secretă a cuplurilor; Întâi, sărută-mă; Eu cu cine mă mărit?, regizate de Bogdan Gagu și Cum poate fi asta iubire?, regizat de Silvia Gagu.
La Sala Rapsodia se joacă spectacolul meu de disertație Cuibul de viespi, în regia lui Radu Crăciun, un spectacol care s-a maturizat odată cu noi. Iar cel mai recent proiect este la teatrul Apropo: Dansul morții , tot în regia lui Radu Crăciun.
➡ Am inteles ca ai o luna octombri destul de bogata in spectacole. Poti sa enumeri datele si teatrele unde te poate vedea publicul in octombrie?
8 octombrie -Teatrul Infinit – Cum poate fi asta iubire?
9 octombrie – La Mama de la Muzeul Țăranului Român – Întâi, sărută-mă
12 octombrie – Sala Rapsodia – Cuibul de viespi
13 octombrie – Phoenix (Constanța) – Viața secretă a cuplurilor
15 octombrie – Teatrul Apropo – Dansul morții
16 octombrie – La Mama de la Muzeul Țăranului Român – Eu cu cine mă mărit?
20 octombrie – Phoenix (Constanța) – Eu cu cine mă mărit?
22 octombrie – Centrul Cultural Cugir – Cuibul de viespi
➡ Care a fost pana acum cea mai mare provocare de cand ai ales sa fii actrita? Care a fost cel mai dificil rol si de ce?
Cea mai mare provocare am fost eu. Să mă împac eu cu mine, cred că Maria Costeschi este cel mai complicat rol pe care încă îl mai am de construit și descoperit. Pe lângă asta, munca depusă pentru spectacolul Dansul morții m-a făcut să mă simt în egală măsură depășită de situație, dar și mândră de mine, sentiment pe care îl trăiesc extrem de rar.
➡ Si daca tot am vorbit de roluri si provocari, povesteste putin despre experienta ta cu actoria? Care crezi ca sunt atuurile tale care te ajuta pe scena?
Încă suntem în tatonări, eu și meseria avem o relație uneori toxică, alteori ideală. Sunt momente când nu-mi place, altele când ea nu mă place pe mine, dar am decis că rămânem împreună așa că nu mai avem scăpare. Ce mă ajută e că sunt extrem de încăpățânată și disciplinată. Și că iubesc oamenii.
➡ Ai filme preferate? Regizori clasici sau contemporani preferati? Un rol intr-un sequel alaturi de un actor celebru cu care ai vrea sa joci?
O să aleg primul film care îmi vine în minte: Gloomy Sunday, de Rolf Schübel. Recent i-am descoperit filmele lui Joseph Losey de care m-am îndrăgostit instant, iar primul regizor pe care l-am descoperit în facultate și de filmele căruia mă simt legată, într-un mod foarte straniu, este Michael Haneke.
➡ Un mesaj pentru cititorii care vor sa incerce experienta de a fi actori. Ce cursuri le recomanzi si de ce.
Aș avea două recomandări pentru adulți: cursurile de teatru de la Dream and Act, unde predau două actrițe extrem de talentate și bine pregătite din punct de vedere pedagogic: Maria Grosu și Ștefana Badiu și cursul Ama-torissima, care durează un an și ținut de Silvia Gagu, care se bazează pe o programă similară cu cea universitară.
Pentru copii și adolescenți recomand școala de teatru a Deliei Nartea, unde am crescut și eu din punct de vedere profesional, e o experiență pentru care mă simt extrem de recunoscătoare. Cred că poți să descoperi lucruri foarte valoroase despre tine și despre modul în care relaționezi cu ceilalți, i-aș recomanda oricui, indiferent de vârstă, profesie, statut etc. să treacă, măcar timp de câteva luni, printr-un curs de actorie.