Actualitate

Learning Tapestry: Reimaginarea Educației pentru Viitor

Spread the love

 

 

 

Peste 700 de profesori, învățători, psihologi, educatori și lideri au participat la evenimentul sold out Learning Tapestry. The Future of Education. A conference on educating the heart and mind, cea mai mare conferință despre educație și inteligență socio-emoțională, leaderdship și cultivarea compasiunii

  • Maurice J. Elias, expert internațional în dezvoltare socio-emoțională și comportamentală, Universitatea Rutgers (SUA): „Conferința a fost despre diversitatea incredibilă a prezentatorilor și un nivelul uimitor de expertiză, în timp ce workshopul a însemnat un public minunat, implicat, receptiv, care a avut curajul să împărtășească din problemele sale, a fost un schimb excelent de informații și experiențe”.

 

  • Richard Joannides, fondator al Școlii Internaționale Verita și cofondator al Fundației Verita: „Acest eveniment a fost mai mult decât o simplă conferință; a fost o ocazie unică de a învăța de la unii dintre cei mai buni experți și profesori din lume. Aceștia au oferit lecții neprețuite despre reziliență, rezolvarea problemelor și învățarea modului de a învăța. Într-o lume din ce în ce mai nesigură, este esențial să pregătim generațiile pentru un viitor modelat de o serie de poli-crize, care ne vor modifica în mod fundamental modul de viață. Sunt necesare un nou model și o nouă paradigmă educațională”.

 

 

Lideri mondiali în educație și cercetare, printre care profesori universitari, consultanți, autori renumiți, medici și psihologi, au participat în 5 și 6 iunie, la București, la cel mai mare eveniment de educație, Learning Tapestry. The Future of Education. A conference on educating the heart and mind, care a reunit peste 700 de participanți în cele două zile ale evenimentului.

 

 

 

Conferința s-a adresat mai multor categorii de public:

  • liderilor din companii care caută soluții în fața unui viitor incert și complex;
  • părinților copleșiți și care caută sprijin și sfaturi pentru ei sau copiii lor;
  • profesorilor, învățătorilor și educatorilor care au descoperit noi tehnici de educare, cu accent pe educația socio-emoțională și formarea de caractere, cu scopul de a ajuta noile generații să prospere.

 

În prima zi, la Face Convention Centre, experții au dezbătut teme precum: educație socio-emoțională, reziliență, procesul de luare a deciziilor, acceptarea vulnerabilității și transformarea ei într-o putere, tehnici de învățare a învățării, parenting în era transformărilor, sănătatea mintală în era supra-informării, reproiectarea curriculum-ului și a pedagogiei, compasiunea în educație, adaptarea la noile cerințe ale pieței muncii.

 

Christa Tinari, lider educațional, trainer internațional în educație socio-emoțională, The Garisson Institute (SUA), a subliniat importanța rezilienței, care, dacă ar fi exersată din timpul școlii, ar construi adulți puternici, empatici, capabili să se adapteze societății în rapidă mișcare.

 

Reziliența ne permite să supraviețuim, să prosperăm și să ne schimbăm percepția despre noi înșine și despre lume, creând noi opțiuni pentru viitorul nostru. Cercetătorii au demonstrat legătura puternică dintre reziliență și îmbunătățirea stării de bine la orice vârstă, bunăstării emoționale și succesului școlar”, a explicat Christa Tinari.

 

Un invitat special a fost și Mario Vasilescu, strateg digital canadian cu origini românești, CEO și fondator al Readocracy, prima platformă dedicată bunăstării informaționale, pentru oameni, comunități și societate în ansamblul ei. Mario a atras atenția cât de important e să conștientizăm și să fim atenți la modul în care ne hrănim mințile.

 

Ne confruntăm cu o epidemie de info-obezitate. Atenția noastră concentrată pe mass-media a devenit o afacere pentru alții. Trebuie să fim mai atenți la dieta noastră informațională. Modul în care consumăm informații influențează dependența, depresia, violența, democrația și evoluția adevărului”, a explicat Mario Vasilescu.

 

În a doua zi a Learning Tapestry, participanții au avut șansa de a adresa întrebări concrete și de a primi sfaturi direct de la experți, în cadrul a opt workshopuri cu număr limitat de locuri, care s-au desfășurat la capacitate maximă de participare. Aceste sesiuni speciale au oferit o experiență completă și au îmbinat teoria cu practica.

 

Dr. Maurice J. Elias și Ed Dunkelblau, experți internaționali și directori ai Institutului pentru Învățarea Inteligenței Emoționale, Universitatea Rutgers (SUA), au susținut un workshop despre cât de important este ca elevii și copiii să învețe noțiuni și tehnici de rezolvare a problemelor, pe care să le poată adapta în viitor în orice situație dificilă s-ar afla.

 

Când lucrăm cu școlile, auzim adesea scuza că nu există timp, din cauza curriculumului foarte încărcat. Dar nu este vorba de timp, ci de priorități”, a adăugat Dr. Ed Dunkelblau.

 

Prioritatea școlilor, explică experții, ar trebui să fie aceea de a construi oameni de succes, oameni valoroși, cu un puternic bagaj socio-emoțional.

 

„Printre trăsăturile cheie ale oamenilor de succes se numără ambiția, comunicarea, empatia, perseverența, valorile, persuasiunea, scopul, autocontrolul, reziliența, încrederea, recunoașterea limitelor și generozitatea. Școlile ar trebui să dedice la fel de mult timp predării acestor abilități ca și matematicii, științelor și cititului”, a explicat Dr. Maurice J. Elias.

 

„Am fost onorați să ne alăturăm Fundației Verita ca partener și Compassion Advocate al „Learning Tapestry. The Future of Education”, un eveniment vizionar în peisajul educațional românesc. Pe măsură ce lumea se schimbă rapid, educația trebuie să evolueze și să ne doteze cu abilitățile necesare pentru a ne adapta provocărilor viitoare și a trăi o viață personală și profesională echilibrată și împlinită. La Vista Bank am început deja să dezvoltăm astfel de competențe în cadrul echipei noastre, recunoscând importanța lor atât pentru bunăstarea angajaților noștri, cât și pentru modul în care relaționăm cu clienții și partenerii noștri. Felicitări organizatorilor și speakerilor pentru inițierea acestor discuții profunde care vizează transformarea pe scară largă a modului în care vedem educația.” a spus Georgios Athanasopoulos, CEO Vista Bank.

 

Evenimentul a fost organizat de Fundația Verita, Școala Internațională Verita și Centrul pentru Științe Contemplative și Etică bazată pe Compasiune al Universității Emory (Atlanta, SUA), cu sprijinul Vista România.

***

Despre Fundația Verita

Fundația Verita a dezvoltat de-a lungul anilor un parteneriat cu Centrul pentru Științe Contemplative și Etică bazată pe compasiune al Universității Emory. Programele lor din cadrul inițiativei Compassion Shift – CBCT® (Cognitively Based Compassion Training) și SEE Learning® (Social, Emotional and Ethical Learning) – oferă instrumente pentru dezvoltarea unei conștientizări mai mari, gestionarea emoțiilor, construirea rezilienței, valorificarea compasiunii și îmbunătățirea bunăstării.

 

În Romania, Fundația Verita are 21 de facilitatori acreditați pe SEE Learning nivel L1, șase nivel L2 și doi instructori CBCT. O serie de 50 de facilitatori SEE Learning este în curs de formare, care va fi urmată de o altă serie de nivel L2 și formarea a trei instructori CBCT. Beneficiarii sunt profesori, psihologi, psiho-pedagogi sau persoane care lucrează în ONG-uri dedicate educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *