Rezumat:
Filmul creat de #SabinaLisievici e un regal vizual, e un teatru în culori și mișcare. Imaginile sunt pur și simplu breath taking, cadrele cu Râpa Roșie din zona Clujului, cascada din Munții Apuseni, Biserica de la Cârța, toate imaginile sunt picturi cu pixeli.
Iar paralela cu teatru nu e deloc întâmplătoare pentru că scenele au multe mesaje ascunse. E un film care te duce cu gândul la Shakespeare, la acel „teatru în teatru”, care te trimite la absurdul lui Marin Sorescu din Iona când eroul devine prizonierul propriei sale halucinații.
Nu e un film simplu și dincolo de scenele nud și sex simulat, dincolo de consumul de droguri și țigări, filmul e încadrat perfect ca range de vârstă pentru că deschide întrebări existențiale. Cine suntem noi in raport cu lumea, ce e real și ce e proiecție din ceea ce trăim, ce se întâmplă când lumea onirică se contopește cu rațiunea?
➡ Povestea filmului – Sinopsis
După sinuciderea tragică a surorii ei, Anna este hotărâtă să descopere adevărul despre ceea ce a dus la moartea surorii ei. În căutarea răspunsurilor, ea creează un plan complicat care implică cinci contacte ale surorii sale, plasându-i într-un centru de reabilitare a celebrităților. Pe măsură ce îi împinge să-și confrunte acțiunile trecute și să-și asume responsabilitatea pentru greșelile lor, Anna începe să descopere adevăruri ascunse legate de moartea surorii ei.
➡ Cum s-a vazut filmul prin ochii mei?
E o scenă care pare că e „poarta” spre ce urmează să se întâmple când petele de balsam se întrepătrund, ca și când granița dintre real și imaginar, dintre film și realitate, dintre teatru și culise, dintre vise și aievea se contopesc. Așa cum spunea personajul Joker din Batman – „Nebunia e precum gravitația. Are nevoie doar de un pic impuls„, asta transpune și filmul #KingdomOfJudas.
Ce trigger te tratează și te transformă și te face să uiți de tine și de realitatea ta? Iuda nu E o persoană, Iuda, la fel ca în Satre, e tot o parte din tine, e acel gând, acea traumă, acel trigger, abuz de alcool, violența de acasă, sex fără sens, droguri, care te deraiază de la o existență firească la o nebunie …
Pentru că Iadul nu sunt ceilalți, Iadul e in noi. Filmul e o alegorie a unor versuri pe care le-am citit în Shogun.
„Ce e viața? Decât un vis. Ce e moartea? Un vis într-un alt vis…