Actualitate

Invitatie: Ce urmeaza dupa Centenar? Anul O si o viziune artistica disruptiva semnata Dalia Poleac

Spread the love

Nu stiu cati dintre voi mai stiu de expozitia PopUp dintr-un apartament semnata de Dalia Poleac din februarie 2018. Proiectul a evoluat, s-a transformat, s-a cristalizat si cu fiecare etapa, ca dintr-o crisalida apare un alt „fluture”. Dupa momentul artistic de la Biblioteca Nationala si dupa multe alte introspectii si conotatii, Dalia Poleac te invita in perioada 23-25 noiembrie in spatiul AWE 1.0 (Adaptive Work Environment) din Bucuresti. Aici ea va gazdui evenimentul Geometria Materiei Standardizate – 10 Metri de Dialog, al doilea din seria 100 de Metri de Research realizat de Dalia Poleac, artist si consultant in tendinte pentru industriile creative.

➡ De ce acum? De ce asa?

Instalatia reprezinta o interventie artistica in spatiul AWE 1.0, primul mediu adaptativ de lucru din Romania, avand ca scop dezvoltarea gandirii complexe si elaborarea unor noi instrumente creative de informare a comunitatilor si organizatiilor.

Spatiile de coworking au la baza filosofia japoneza

Inspirat din modelul Ba al filosofului japonez Kitaro Nishida, suportul artistic realizat de Dalia Poleac isi propune sa incurajeze reformarea relatiilor interumane si conversia cunostintelor individuale in cunoastere colaborativa, prin interactiunea directa intre cei prezenti la dialog. „Dialogul Ba”, denumit si „interactiune Ba”, parte din modelul SECI (socializare, externalizare, combinare, internalizare), a fost folosit initial ca instrument de lucru in organizatii, fiind apoi preluat in masa si transferat in urban sub formatul standardizat, spatiu de coworking.

➡ Materia ca serviciu – firul rosu al unei „cercetari” calitative subiective

Proiectul „100 de Metri de Research” a debutat la inceputul lunii octombrie, iar in decursul urmatoarelor 10 luni se va realiza un suport artistic de dimensiuni ample pe diverse suporturi, reprezentand cercetarea artistei pe tema „materia ca serviciu”. Proiectul Daliei Poleac nu reprezinta o cercetare in sensul academic al cuvantului, fiind in sine un produs artistic in continua transformare, care urmareste sa ilustreze tranzitia de la lucrul individual la co-creare, atat in domeniile artistice, cat mai ales in mediul corporatist.

Intrarea la eveniment este libera si se face incepand cu data de 23 noiembrie, ora 12:00 pana pe 25 noiembrie ora 20:00. Evenimentul are loc aici. Multi probabil stiti locul ca fiind Palatul Universul.

AWE . Adaptive Work Environment

Strada Actor Ion Brezoianu nr. 23-25

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *