Rezumat:
Fundatia Romanian Angel Appeal te provoaca sa vii laScoala Bonelor. SIMPLU! Cine sunt si ce inseamna in Romania RAA?
Fundatia Romanian Angel Appeal este o organizatie non-guvernamentala cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul protectiei si sanatatii copilului. RAA a decis la 1 octombrie 2010 se demareze pana la 30 septembrie 2013, in parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, proiectul de importanta strategica pentru piata de munca din Romania – „Femei pentru femei – Program national de calificare si acreditare a femeilor in ocupatia de baby-sitter„.
Intr-o perioada in care angajatorii pun tot mai mult accentul pe pregatirea specializata pe diferite domenii de activitate, solicitand tot felul de diplome si certificate autorizate Fundatia Romanian Angel Appeal iti ofera sansa de a beneficia de cursuri GRATUITE de calificare si acreditare in ocupatia de bona/baby-sitter.
La nivel national sunt disponibile doar 2000 de locuri asa ca grabeste-te daca vrei sa ai certificat de absolvire recunoscut in Uniunea Europeana.
In prezent proiectul se afla in derulare cu recrutarea formatorilor si psihologilor la standarde europene urmand ca din 2012 sa inceapa cursurile pentru job-ul de bona sau baby-sitter.
Anunt IMPORTANT! Incepand cu data de 1 noiembrie 2011, femeile care au minim 18 ani si indeplinesc criteriile de selectie sunt asteptate sa-si depuna dosarele de inscriere.
De ce e important acest proiect!? Pentru ca nu mai putem sa concepem familia intr-un sistem inchis. Nu mai putem sa avem „bone'” pe piata libera de munca ca o „extensie a parintilor”. Eu nu vorbesc aici de derapajele psihotice de o parte si de alta. Nu vorbesc de parinti care isi maltrateaza copiii sau de bone care zambesc had cand chinuie copii cu tigari aprinse.
Eu vorbesc de acei parinti comuni cu slujbe care au copii si care ii lasa in grija unor bone, bone care se comporta ca o ‘”extensie a parintilor'” in multe sensuri. Sa explic. In ultimii 3 ani de formare de adolescenti in diferite proiecte si programe am inteles un lucru ca un copil, un adolescent, un tanar nu trebuie privit ca „un copil”. Mai exact, un copil, si aici ma refer la cei de pana la 10-12 ani, trebuie perceputi contextual mediului lor, trebuie descoperiti, trebuie cautati. Daca parintii nu au timp decat de chestiuni precum – Ai mancat tot din farfurie? Ai dormit dupa-amiaza? Ai suparat-o pe tanti? Te-ai uitat mult la televizor? etc asta nu inseamna pregatire de viata. Nici macar educatie. Iar daca bona are grija doar de „copil” ca entitate, atunci se transforma intr-o ‘”prelungire a parintilor'”. Daca doar supravegheaza ca acel ‘”copil'” sa manance tot din farfurie, sa isi faca temele, sa adoarma dupa-amiaza si sa se uite maxim o ora la televizor oare cum va fi acel ‘”copil'”. In acest cadru RAA vrea sa se implice, in acest context RAA vrea sa livreze 2000 de bone si baby/sitter care sa stie mai mult decat sa supravegheze. O bona trebuie sa patrunda in universul copiiilor sau copilului care ii este dat in grija. Sa se joace cu el, sa-i poarte ‘”identitatea'”, ( De exemplu daca un copil vrea sa iti spuna Regina Daysi o sa fii timp de doua ore regina Daysi), sa-l faca sa se simta in lumea lui si sa vada in bona un prieten, un partener, mai mult decat un parinte.
Tinerii de azi au nevoie de zambete, de jocuri, au nevoie sa interactioneze cu lumea intr-un mod inteligent pentru a se dezvolta inteligent. Cheia este in mainile noastre si sunt mandru de sansa oferita de RAA de a ma implica intr-un proiect de perspectiva, sustenabil si de viitor.