Inginerul George Barbulescu este un tip carismatic, pus pe glume, un tip neaos romanesc, dar un om capabil care a construit de la zero doua companii in Olanda si care este privit de olandezi ca un vizionar in materie de arhitectura. Cea mai noua creatie a sa arhitectonica este proiectul Leisure Dome Bucharest, proiect care, atunci cand va fi finalizat, va lansa Romania pe harta turismului mondial.
Compania olandeza Axion Leisure Development, companie al carei manager general este inginerul roman George Barbulescu, vrea sa construiasca in urmatorii ani un centru de distractii in valoare de peste 500 milioane de euro in Romania, centru ce va gazdui pe o suprafata imensa piste de ski, terenuri de golf, plaje exotice si multe magazine, cinematografe si restaurante. Dar sa ascultam povestea acestui proiect exclusivist chiar de la creatorul sau, inginerul George Barbulescu.
Reporter: Puteti sa ne dezvaluiti cateva puncte cheie ale acestui proiect precum suprafata, materialul din care vor fi realizate domurile, costurile finale si durata de realizare a proiectului?
George: Vom construi 200.000 metri patrati indoor si alti 200.000 metri patrati outdoor. Ce din urma contin 150.000 metri patrati parking (gratuit). Ceva detalii gasiti pe website-ul projectului (www.leisuredome.eu). Materialele pe care le vom folosi inca nu le stim. Trebuie definite. Sarcina data specialistilor este: CO2 neutral. Am avut discutii si cu Dutch Green Building Council si cu omologii lor din Romania, Romania Green Building Council. Vor mai urma, inca multe, avem pe tema asta o mini-armada de specialisti pe stand-by, din Olanda, Germania si Belgia. li se vor alatura si cei din Romania in curind. Estimarea de costuri initiala e de € 500 milioane fara teren. Estimarile nostre pentru mobilier/amenajari interioare sint de circa € 360 milioane. Dar asta nu face parte din investitia noastra, ci al celor ca vor exploata diverse functii. Ca sa fiu clar: noi construim o “casa”, dar dumneavoastra care veti locui in ea ca chirias, va aduceti propria mobila! Realizarea projectului e calculata de specialistii nostri la doi ani si jumatate. Inainte de asta ne trebuie cam un an sa facem design-ul necesar (din care o parte se va “suprapune” peste planningul de executie (putem construi structura si inca sa avem pe plansete design de detalii de finisaje). Inainte de Design, am rezervat cam 9 luni sa “definim” exact ce si cum vrem sa arate fiecare functie in parte si toate la un loc. Plus inca 1 milion de alte chestii. E faza cea mai importanta din orice project. daca aici faci greseli, le simti zeci de ani! Related
Frumos acest articol, sunt fericit ca l-am gasit si citit. Felicitari pentru acest problema aparte ce contine cerinta de atentie.