Rezumat:
Fără îndoială, orice femeie caută să aibă părul frumos în adevăratul sens al cuvântului. Îngrijirea corectă a părului este esențială și trebuie integrată în rutină de zi cu z impreuna cu un tuns par de calitate. De la alegerea șamponului, până la clătire și frecvența spalarilor, de la calitatea apei și tipul periei folosite – toate aceste detalii aparent mărunte ne pot pune în evidență podoabă capilară sau…o pot distruge.
Așadar, astăzi vorbim despre peria ideală. Dacă există. De obicei, e aleasă în fugă, în supermarket, fără să ținem cont de specificațiile de pe mâner sau de pe eticheta. Da, este chiar obiectul pe care îl arunci în grabă pe raftul din baie în diminețile în care ai dormit prea mult. Stă cuminte la locul lui și parcă te privește cu amărăciune când aplici prea multe produse de stilizare.
- Ce ne spun experții?
“Foarte puține din dvs. știți că părul dvs. își schimbă tipologia, în medie, o dată la șase ani. În consecință, îngrijirile pe care i le acordăm trebuie adaptate la această evoluție. Modul de viață, alimentația, emoțiile la care sunteți supuse, toate au un cuvânt de spus atunci când vă alcătuiți rutina de frumusețe.
Pentru că periile despre care mă întrebați fac parte dintr-o rutină.
Recomandarea mea când vine vorba de perii e similară cu a dentistului care recomandă periuțe de dinți. Mergeți pe calitate. Sunt furnizori prezenți de secole pe piață – dacă puteți adaugă în trusa dvs. o perie creată manual, atunci veți asigura părului tău un răsfăț complet. O perie potrivită e compatibilă cu textura părului, cu provocările dermatologice ale scalpului, cu lungimea firului, are un echilibru savant între firele naturale și cele artificiale și vă scutește de problema electrizării.”
>> ne informeaza Florin Noje – Hairstylist & Ambassadeur L’Oréal Professionnel
- Așadar, cum alegi peria potrivită pentru tipul tău de par?
Periile (din păr natural, de lemn, care nu electrizează) și accesoriile constituie, fără îndoială, instrumentele necesare pentru o adevărată strategie în obținerea frumuseții. Desigur, se pot spune o mulțime de lucruri și bune, și rele despre nenumăratele tipuri de perii, dar ce e bine să rețineți:
- toate periile pe bază de fire naturale (de exemplu, de mistreț) te ajută să eviți problemele electricității statice
- modelele englezești, clasice (cu capăt oval), cu fire naturale în amestec cu nilon și cu cauciu ultra-pneumatic sunt considerate alegerea ideală pentru majoritatea tipurilor de păr
- pentru părul semilung și lung, drept poți alege și perii cu dinți sintetici și prevăzute cu cauciuc ultra-pneumatic
- pentru părul scurt, alege periile circulare prevăzute cu fire sintetice și naturale distribuite circular de-a lungul axului periei.
- periile circulare cu cilindrul aerisit, prevăzute cu fire naturale tratate antistatic ajută la o mai bună repartizare a căldurii în timpul periajului
- periile cu dinți de oțel pot fi folosite pentru a tapa părul cu rădăcini grase
- periile se spală cu șampon o dată pe săptămână
Pentru părul fin cea mai potrivită e cea cu dinții rarii și terminații de cauciuc pentru a nu rupe firele.
Pentru părul gros – acesta poate rezista unei acțiuni mai intense așa că alegeți periile din păr natural. Acestea nu electrizează și descurcă foarte bine.
Pentru uzul zilnic alegeți o perie care să acționeze suficient de subtil asupra oricărui tip de păr. Important e ca firele să fie din cauciuc sau nylon iar capătul pneumatic pentru a reduce din tensiune.
Pentru părul gras alegeți o perie rotundă cu firele din păr natural (precum cel de mistreț) iar pentru cel creț
Pentru părul creț alegeți un pieptăn cu dinții mari și mari, poate fi și din lemn.
- Cum îngrijești corect o perie de păr?
Știați că peria ta de păr ascunde foarte mulți germeni? Pare greu de crezut, însă gândește-te de câte ori ai periat părul după ce ai aplicat diverse creme, fixative sau uleiuri? Tot praful și reziduurile s-au adunat acolo.
Există câteva lucruri pe care trebuie să le aplici cu certitudine pentru a evita astfel de situații.
- Dacă te preocupă felul în care arăți, acordă mai multă atenție și ustensilei cu care îți aranjezi și coafezi părul. În primul rând, îndepărtează firele de păr care și-au făcut loc între țepii periei. Etapa de față se realizează cu ajutorul mâinilor sau a unei scobitori.
- Cu siguranță nu neglijezi spălarea constantă a părului. Atunci ar trebui să nu uiți nici de obiectele care te ajută să îl păstrezi mereu îngrijit.
- După ce ai îndepărtat părul, spală peria timp de câteva minute cu apă caldă. Dacă simți că 2-3 minute nu sunt suficiente, poți acorda mai mult timp. Ai grijă ca peria să nu fie confecționată din lemn pentru că se poate uza mai repede. Folosește săpun lichid, gel de duș sau șampon. O periuță de dinți pe care nu o mai folosești te poate ajuta să cureți și mai bine.
- Clătește până când spuma care a rezultat este îndepărtată în totalitate. Las-o la scurs sau împăturește-o într-un prosop uscat. Chiar dacă ți se pare că este totul gata, verifică și pernuța pe care se sprijină țepii. Dacă ești pe grabă și ai nevoie urgentă să îți piepteni părul, usuc-o cu un feon.
- Spălarea se face de câteva ori pe lună sau ori de câte ori consideri că este necesar. Fii constantă și conștentizează importanța procesului.
- Părul tău va arăta mult mai bine după ce vei avea grijă ca peria să arate întotdeauna impecabil. Vei uita, de asemenea, de problema depunerii excesive de sebum și de lipsa strălucirii.
Spune-ne cum arată peria ta ca să-ți spunem cât de sănătos este părul tău.
Începe de astăzi și rezultatele nu vor înceta să apară.