Fără categorie

eXclusiv presainblugi! La doar 12 ani, Radu Duican este "glontul acvatic" de la Colegiul National "Emil Racovita"

Spread the love

Radu Duican are 12 ani si învată în Colegiul National “Emil Racovită” din Bucuresti. Marea lui pasiune, care a început în urmă cu aproape sase ani, “obligat-fortat” asa cum spune mama acestuia, este înotul. Radu a participat la diferite concursuri nationale si internationale, câstigând numeroase premii, aducând atât scolii cât si tării prestigiu, reusind să îsi dovedească cu desăvârsire talentul de inotator talentat.

Reporter: La vârsta de 7 ani ai început cursurile de înot la C.N.”Emil Racovită” contrar voinţei proprii. În momentul de fată, consideri această decizie luată de părintii tăi ca fiind una gresită?

Radu D.: Nu cred că a fost o decizie gresită, deoarece părintii mei îmi doreau numai binele, iar în caz că as fi dorit să renunt la acest sport, ei ar fi fost de acord, fiind foarte întelegători si luând în calcul dorintele mele.

Reporter: Antrenându-te din greu ai reusit să obtii premii foarte importante care oglindesc cu desăvârsire talentul tău. Ce reprezintă înotul pentru tine?

Radu D.: În momentul de fată consider că înotul este un mod de viată în care mă simt liber. Înotul reprezintă pentru mine o adevărată sursă de energie. Uneori simt ca respir mai usor fiind inconjurat de apa decat respirand praful din Bucuresti.

Reporter: La doar un an de la începerea antrenamentelor de înot ai câstigat locul 3 la Campionatul Municipal în proba de 50 m liber. Ce a însemnat acest prim premiu pentru tine?

Radu D.: Acest prim premiu a fost începutul integării mele în adevărata lume a înotului. El a reusit să îmi dezvăluie  menirea mea în acest sport, aceea de a urca cât mai sus pe treptele înotului de clasă mondială.

Reporter: Conditiile în care vă antrenati nu sunt întotdeauna optime în Bucuresti, iar pentru a deveni campion ai nevoie de antrenamente serioase. Ai avut momente în care ti-ai fi dorit să renunti?

Radu D.: Este adevarat că nu întotdeauna am avut aceeasi motivatie, fiind tentat chiar să renunt în unele momente, dar am reusit să găsesc mereu puterea de a reveni si de a mă autodepăsi.

Reporter: Dacă nu ar fi fost înotul, ar fi fost alt sport?

Radu D.: Cu sigurantă, dacă nu alegeam înotul m-as fi orientat spre unul dintre sporturile care îmi sunt de asemenea dragi: fotbal-ul sau baschet-ul.

Reporter: Ai anumite superstiti pe care te bazezi înainte de un concurs? Dacă da, ce reprezintă acestea?

Radu. D.: Nu am superstitii deoarece cred în mine si în fortele mele, cu ajutorul cărora îmi pot atinge scopurile si obiectivele propuse.

Reporter: Cum a influentat înotul relatia ta cu prietenii, familia si mai ales scoala? Cum reusesti să fii elev eminent dar si campion în aceelasi timp?

Radu D.: Datorită înotului am cunoscut multi oameni incredibili si mi-am făcut sute de noi prieteni din toate colturile tării si chiar din afara acesteia. Este adevărat că fiind la o scoală sportivă. accentul nu este pus pe învătătură, motiv pentru care trebuie să compensez acest lucru studiind suplimentar, ceea ce îmi ocupă mult din timpul liber, dar înteleg că a învăta, este extrem de important deoarece îmi pot crea un viitor strălucit.

Reporter: Ce planuri ai pentru noul an?

Radu D.: Sunt pregătit pentru un nou an, în care îmi propun să am cât mai multe realizări pe plan sportiv, cât si educativ.

Interviu realizat de Ana Maria Radoveneanu

0 gânduri despre „eXclusiv presainblugi! La doar 12 ani, Radu Duican este "glontul acvatic" de la Colegiul National "Emil Racovita"”

  1. Cam in regres , Radu Duican la inot. Rezultatele sunt elocvente . Iar in 2011 cand apare acest interviu, el nu mai are demult 12 ani ,Ana Maria Radoveneanu !
    Interviu „aranjat ” si „foarte periat”.

  2. @Din tribuna
    Trebuie sa fie foarte frustrant acolo la Dvs in tribuna daca ati ajuns sa scrieti comentarii rautacioase si pe acest site !
    Mi-e mila de Dvs !
    Ana Maria Radoveanu : multumesc mult pentru articol si te rog sa nu iei in seama comentariile unor oameni de nimic !

  3. Frustrant este ptr voi. Poate in Franta reuseste mai bine. Acolo o va lua de la zero nu „pe valuri” ca aici in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *