Rezumat:
Sunt blogger muscelean, m-am născut printre muscele la 23 decembrie 1983. Până în anul 1999, când am intrat la liceu la Colegiul Național Dinicu-Golescu profil mate-fizică, tot ce știam despre CIMUS era că este cel mai mare poluator din Valea Mare Pravăț și că produce ciment din perioada comunistă. Când rulau la capacitate maximă parcă se lăsa ceața în văile Râului Târgului. Îmi aduc aminte când mergeam la bunicii mei din comuna Rucăr și traversam localitatea Valea Mare Pravăț și dealul Mateiaș că tot ce era verde în zonă era acoperit cu un strat gros de praf și rămășițe de ciment.
Trebuia făcut ceva și s-a făcut. Noul a luat locul vechiului și Compania Holcim a cumpărat pachetul majoritar al combinatului iar astăzi peisajul arată ca-n Paradis (vezi galerie foto). Numai la Câmpulung Muscel s-au investit în ultimii 16 ani aproape 300 de milioane de euro în modernizarea liniei de producție și protecția mediului. În total în cele trei centre, Turda, Aleșd și Câmpulung, holdingul născut în Elveția în 1912, a investit aproape 700 de milioane de euro. O să-ți spun povestea mea și a orașului meu și de ce vreau să lucrez la Holcim și în ce departament. De ce ? Pentru că merită!
➡ 1999 – Un nou început pentru mine, un nou început pentru Câmpulung-Muscel
Am intrat în 1999 la liceu la clasa de mate-fizică a profesorului Gheorghe Sârbu. Timp de patru ani, liceul n-a fost mormânt și nici cimitir al tinereții mele ci a însemnat cea mai prolifică perioadă din viața mea. Olimpic la Limba și Literatura Română, Fizică, Geografie și Filozofie, recompensat cu premii la diferite concursuri de creație și mereu în top trei în perioada IX-XII ca și medii de final de an.
În plus am fost actor pe scena colegiului și am câștigat locul I cu rolul lui Demetrius după o adaptare a piesei „Visul unei nopți de vară” scrisă de Willam Shakespeare. (Vezi video)
Practic, tinerețea mea a fost un pattern spre excelență. În paralel, Holcim s-a implicat în dezvoltarea sinergică a combinatului, în protecția mediului și s-a implicat activ în campanii de CSR pentru musceleni. Concursul de teatru despre care v-am povestit a fost susținut de Holcim. Concursurile de dans și alte competiții sportive au fost susținute de Holcim pentru că întotdeauna compania a vrut să întoarcă către comunitate efortul angajaților față de brand și companie.
De Crăciun copiii angajaților HOLCIM primeau zeci de dulciuri din Elveția și jucării. De sărbătorile naționale și locale Holcim se implica activ în acele activități, iar restul, cifrele vorbesc de la sine.
Investiții strategice în Câmpulung-Muscel
➡ 2003 • Implementarea Sistemului de Management Integrat și certificarea acestuia de cãtre TÜV Rheinland.
➡ 2006 • Se obține autorizația de funcționare a fabricii pe linie de mediu (IPPC– Integrated Pollution Prevention and Control).
➡ 2008 • Se finalizează proiectul „Muscel 4000” prin punerea în funcțiune a unei noi linii de producție clincher (200 milioane Euro).
➡ 2009 • Este inaugurată instalația de deșeuri solide tocate pentru co-procesarea eficientș a combustibililor alternativi.
➡ 2011 • Se finalizeazã proiectul „Produse cu amprentă scăzută de carbon”, care a permis creșterea capacității de co-procesare a deșeurilor.
➡ 2015 – Cum arată prezentul meu, cum arată viitorul Holcim
Așa cum am povestit, compania a investit nu numai in infrastructură, a investit in oameni. Și atunci când nu a mai avut nevoie de ei pentru că a automatizat procesele de producție, a avut grijă de ei cu plăți compensatorii și servicii de consiliere. De ce? Pentru că HOLCIM nu e un brand pentru astăzi, e o garanție pentru viitor pentru că îi pasă de oameni.
Dovada !?
➡ • Decembrie 2009 – Premii pentru „Emisii de carbon – Politici și strategii pentru reducerea emisiilor” decernate în cardul Galei „Romania Green Business 2009”, organizată de FinMedia
➡ • Iulie 2010 – Premii în clasamentul național Green Business Index 2010 (GBI 2010), organizat de Ministerul Mediului în parteneriat cu asociațiile Green Revolution și Green Area:
– Locul 2 în clasamentul general din GBI 2010
– Locul 1 la secțiunea „Impact asupra mediului” din GBI 2010
– Locul 1 la secțiunea „Statutul Clădirilor” din GBI 2010
– Locul 3 la secțiunea „Dezvoltare durabilă” din GBI 2010
– Locul 3 la secțiunea „Transport” din GBI 2010
➡ • Decembrie 2010 – Premiu pentru Tehnologii ecologice și eco-eficiente oferit în cadrul Galei Romania Green Business 2010, organizată de FinMEdia
➡ • Decembrie 2010 – Premiu pentru Dezvoltarea de tehnologii curate – categoria energii regenerabile decenrnat în cadrul Galei de Premiere a Revistei Infomediu Europa
Aceste premii vin ca o recunoaștere firească. Cum să nu vreau să lucrez într-o astfel de companie care m-a ajutat să mă dezvolt extra-curricular pe perioada liceului? Cum să nu vreau să sprijin o astfel de companie? Prin urmare, ca blogger muscelean aș vrea să lucrez în coordonarea activităților de tip CSR. Evenimente pentru copii, comunicate de presă, organizări recepții pentru cei mai fideli angajați, vreau să mă implic acolo unde s-au implicat și alți angajați pentru mine.
Vreau să scriu în revista companiei articolele de tip CSR despre activitățile întreprinse de către companie. Astăzi, nu poți să spui Câmpulung-Muscel fără să spui Holcim pentru că este locul unde muscelenii încă merg la muncă după 16 ani de investiții și inovații.
Nu poți să spui Colegiul Dinicu Golescu fără să spui Holcim și nu poți să rostești cuvinte precum dezvoltare durabilă sau sustenabilitate fără să te gândești la HOLCIM.
Pentru că relația din HOLCIM și Câmpulung Muscel a fost o relație structurată bazată pe încredere și angajamente asumate și respectate! Respect!
atâta patos la un actor… n-am mai văzut de la Florin Piersic 😀
Sa inteleg ca te bagi si tu in campanie? 🙂
salutare, o sa ne vedem !