Rezumat:
- 1 ➡ Cine este Diana?
- 2 ➡ Cum ai ajuns in zona de hostess?
- 3 ➡ Cum ai ales Facultatea de Geografie?
- 4 ➡ In aceasta perioada de hostess ce ti-a placut cel mai mult?
- 5 ➡ O amintire plăcută din activările tale?
- 6 ➡ Mi-ai povestit ca ești din Bacău. Dacă tot ai terminat Geografia, încearcă să mă convingi sau să convingi cititorii să vină în Bacău?
- 7 ➡ Ce planuri ai pentru următoarea perioadă?
- 8 ➡ Un mesaj pentru cititori
Probabil majoritatea dintre voi stiu deja povestea hastag-ului #FIJIgirl, acea hostess care, prin zambetul si carisma ei a reusit sa eclipseze zeci de staruri de la Hollywood in cadrul Golden Globe. Diana Grosu este si ea tot hostess si, intr-un moment de respiro am reusit sa o surprind intr-un schimb de intrebari. Pe Diana daca n-ati vazut-o pana acum la evenimente o sa aveti sansa sa o cunoasteti la Super Party la birou, un concept Yawo Hub si H2RO Genuine Communication Agency.
➡ Cine este Diana?
Diana Grosu are 24 de ani și este din anul 2016 absolventa a Facultatii de Geografie, specializarea Geografie din cadrul Universității din București. Diana a decis să îsi continuie studiile de master pe tot la Universitatea din București, specializarea Managementul resurselor și activităților turistice. „Îmi place să călătoresc. Nu contează unde, consider că din fiecare loc putem lua experiențe frumoase. Trebuie doar să știm unde să privim. De asemenea, îmi place să citesc. În ultima perioadă am citit cărți de dezvoltare personală, recomand ,,Uneori câștigi, uneori înveți”, de John C. Maxwell pentru persoanele care se destabilizează emoțional la un eșec, o nereușită. Cred ca ar trebui să lasăm temerile la o parte atunci când ne dorim ceva din suflet. Dacă există un loc pentru a ne alimenta fericirea, de ce să nu o facem?”
➡ Cum ai ajuns in zona de hostess?
Ca orice tânăr, când am terminat facultatea, îmi doream foarte mult să am un job și să nu mai depind din punct de vedere financiar, de părinți. Totuși, aveam nevoie de ceva care să îmi permită să particip și la cursurile de masterat. Așa că am început să caut anunțuri pentru promoteri, hostess sau brand ambassadori. Am găsit anunțul unei agenții și am aplicat pentru jobul de hostess. Fără să mă aștept, m-au invitat la un casting si asa a inceput totul.
Experiența primului eveniment a fost una deosebită. Îmi amintesc și acum că acesta se desfășura la un hotel renumit din capitală, era o conferință de telecomunicații cu foarte mulți invitați carora trebuia să le prezentăm informații privind evenimentul, să le facem check-in-ul, să le oferim badge-urile și materialele promoționale. Era ceva nou pentru mine, o tânără ușor timidă, venită din provincie și care până atunci, avea un singur scop: să meargă la facultate și să promoveze examenele cu note mari. În momentul acela mi-am dat seama că îmi este greu să comunic, să lucrez cu oamenii. Aveam două variante: să rămân în acest domeniu și să îmi îmbunătățesc competențele de comunicare/relaționare sau să merg de la un interviu de angajare la altul fără să fiu acceptată de către angajator, tocmai din această cauză.
Așa se face că, pe tot parcursul studiilor de masterat, am fost Hostess la diverse evenimente precum târguri, lansări de produs, gale aniversare, conferințe sau expoziții și Brand Ambassador Tobacco (Hostess Tobacco). Toate acestea, desfășurate de la o zi la alta, m-au transformat într-o persoană sociabilă, prietenoasă, amabila.
➡ Cum ai ales Facultatea de Geografie?
Când am finalizat liceul, îmi doream să urmez Facultatea de Jurnalism sau Facultatea de Geografie. Jurnalism pentru că pe atunci eram pasionată de radio, de altfel, în acea perioadă eram moderator de radio online, iar Geografia pentru că îmi doream să devin ghid turistic și să călătoresc, să descopăr locuri unice împreună cu grupul de turiști pe care aveam să îl însoțesc. Deși cândva timidă, întotdeauna m-am imaginat pezentând sau povestind unui grup despre un obiectiv, un loc sau un fenomen geografic. Am analizat plusuri și minusuri, oportunități și am ales Geografia. Nu regret, cred că dacă aș alege acum, din pasiune, aș alege tot Geografia.
➡ In aceasta perioada de hostess ce ti-a placut cel mai mult?
Mi-a plăcut totul, toată experiența este una complexă. În acești doi ani am cunoscut oameni minunați. Am legat noi prietenii, am construit amintiri frumoase și am participat la evenimente la care altfel probabil ca nu aș fi ajuns. Am căpătat încredere în mine, mi-am învins timiditatea, am învățat să lucrez cu tipologii diferite de oameni și să mă adaptez ușor pentru că da, în acest domeniu, locul de muncă și oamenii se schimbă de la o zi la alta. Am pășit în interiorul unor companii mari și pot să zic că mi-am făcut o idee privind domeniile în care mi-ar plăcea să lucrez pe viitor.
➡ O amintire plăcută din activările tale?
Vreau să păstrez ca amintire plăcută activările care au presupus deplasare. Cele mai multe au fost cu echipa JTI, o echipă pemanentă, unită și plină de viață. Am participat împreună la cunoscutele festivaluri ale verii și cu toții știm că vibe-ul unui festival ca Untold sau Neversea este greu de uitat. Am muncit, am muncit mult, pentru că numărul participanților la un asemenea festival este mare, dar apoi, la finalul zilei de activare, ne distram în două ore cât alții s-au distrat toată seara. Tot la activările care au presupus deplasare vreau să adaug și târgurile internaționale. Deși puține la număr, mi-au oferit oportunitatea să vizitez câteva dintre orașele europene care nu erau bifate pe harta mea până atunci.
➡ Mi-ai povestit ca ești din Bacău. Dacă tot ai terminat Geografia, încearcă să mă convingi sau să convingi cititorii să vină în Bacău?
Județul Bacău, de altfel întreaga regiune Moldova, ne oferă o experiență care îmbină tradiționalul cu lipsa stresului cotidian, e pentru cei care vor să facă o incursiune în trecut, să descopere obiceiuri și locuri care, odata cu trecerea timpului, nu au suferit modificări prea mari, să respire aer curat, să deguste mâncărurile tradiționale făcute la sobă sau la vatră, să admire pitorescul locului.
Este un județ care poate fi vizitat în orice anotimp, dar vă recomand îndeosebi iarna. Județul Bacău este recunoscut pentru festivalurile de datini și obiceiuri care au loc între Crăciun și Anul Nou în Bacău, Comănești, Dărmănești, Slănic Moldova, dar și în localitățile limitrofe. Așa că pentru cei care doresc să simtă mai bine sărbătorile de iarnă îi invit să petreacă alături de urători, capre, căluți, irozi, haiduci și mascați.
De asemenea, pentru cei pasionați de munte, le recomand să se oprească în stațiunea Slanic Moldova, să respire aerul curat, să se trateze cu puțină apă din izvoare și să parcurgă de aici unul din traseele montane. În sezonul de iarnă se poate și schia pe pârtia Nemira. O ultimă idee, dacă sunteți în trecere prin orașul Bacău vizitați Casa Memorială George Bacovia și apoi opriți-vă la un ceai, o cafea la una dintre cafenelele din zona centrală a orașului.
➡ Ce planuri ai pentru următoarea perioadă?
Am dorințe pe care doresc să le transform în planuri și ulterior, în realizări. Mă voi folosi de toată experiența cumulată în perioada de hostess, voi intra în domeniile care mi s-au părut mie mai interesante și unde sunt sigură că îmi voi găsi locul. In plus, anunt de pe acum ca voi si eu prezenta la Super Party la birou, un concept semnat de Yawo Group.
➡ Un mesaj pentru cititori
Uneori mai trebuie să ne și abatem de la drumul pe care suntem. Asta nu înseamnă că am eșuat sau că nu am reușit. Înseamnă că vrem să fim fericiți. Perpetuu
Foarte tare, multumesc pentru postare.