Fără categorie

Denisa DAN – Primul AMBASADOR al CNTR sparge gheata! Vor urma si altii!

Spread the love

Tinerii, sunt cei mai buni ambasadori pentru tineri. Pentru ca inteleg ceea ce trebuie inteles, pentru ca nu exista nicio bariera in comunicarea dintre parti. Asta se intampla astazi, dupa aproape doi in cadrul ONG-ului Forumul Tinerilor din Romania. Unul dintre acesti ambasadori ai tinerilor vine din zona Olteniei, locul unde s-a nascut Banul Craiovei Mihai Viteazul, locul unde s-a nascut primul fauritor al ROMANIEI MARI si nimic nu este intamplator.

Probabil asa se explica ambitia DENISEI de a fi mereu cea mai buna in orice. A fost singura studenta care a dat o marire de nota la un examen pana nu a luat 10 si asta la o profesoara foarte riguroasa, exigenta, rigida. Astazi colaboreaza cu firmele de consultanta si ofera asistenta IMM-urilor care au nevoie de ajutor in implementarea unor solutii de tip software pentru business-ul lor precum cele furnizate de HRP  (Human Resources Planning). Dar sa o cunoastem impreuna…

Denisa Dan are aproape 25 de ani. Absolventă a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova şi a Facultăţii de Geografie, Universitatea din Bucureşti. Voluntar SNAC (2006-2009), Fundaţia Cuvântul care Zideşte (2009), WWF România (2013-prezent), Rajadighi Community Health Service Society via UN Online Volunteering Service (2014-prezent). Si asta nu e tot. Palmaresul ei de diplome a trebuit sa-l sumarizez si sa-l trec in regim de rezumat pentru ca altfel ar fi urmat mii de caractere doar despre diplomele ei.

DIPLOME
1.Conferinţa internaţională „Environment, Society and Geospatial Technology” cu tema „Dinamica hidromorfologică recentă a râului Slănic la baza Platoului Meledic” 14.11.2013
2.European Digital Youth Summit 2014 (EDYS 2014)
3.Model NATO Summit 2014
4. UN Youth Academic Conference 2014: NATO’s Smart Defenders: Women as a Valuable Asset within the Security Sector cu tema „Women of NATO – Paving the Road towards Kurdish Women’s Rights”
5. 3rd Youth Forum by EYP Armenia: Forum to Empower Emerging Leaders cu tema “Activate Youth for Sustainability: obtaining and rebuilding”, Yerevan, 14-18 Noiembrie 2014
6. Sesiunea de Referate şi Comunicări Ştiinţifice „Între Oscilaţii şi Modificări Climatice”
7. Sesiunea de Comunicări „Proiectul – mijloc eficient de dezvoltare a creativităţii”
8. Sesiunea de Comunicări „Apa – miracol al vieţii” cu ocazia Zilei Mondiale a Apei 2009
9. Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice „Chimia – prieten sau duşman”
10. Sesiunea de Referate şi Comunicări ale Elevilor „La trecutu-ţi mare…”
11. Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice în Limba Franceză a Studenţilor de la Universitatea din Bucureşti „Tirer des leçons” 2012
12. Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice în Limba Franceză a Studenţilor de la Universitatea din Bucureşti „TRÉSORS – unicité et diversité” 2013
13. Prezentare „Declaraţiile de la Kremlin – formă de analiză a relaţiilor ruso-americane” în cadrul Şcolii de Vară GEOPOLITICS Ediţia a III-a 2013
14. Simpozionul Naţional al Studenţilor Geografi – Ediţia a XXI-a; Tema „Analiza schimbărilor induse de inundaţiile din aprilie-mai 2006 în peisajul arealului Bechet-Dăbuleni” 28.03.2014
15. Atelierele UB Talks – Ateliere Ştiinţifico-Taifastice pentru Studenţi 17.04.2014

BOGDAN: Salut Denisa. De ce ai vrut sa fii AMBASADOR si de cand faci asta?

DENISA: Bună, Bogdan. Am aplicat pentru mandatul de Ambasador al Dialogului Structurat cu Tinerii in urma cu aproape doi ani, pentru că nu aş fi vrut să ratez şansa de a participa la identificarea problemelor tinerilor din România, la rezolvarea lor acolo unde este posibil şi la redactarea unor politici cu rolul de a le corecta pe cele care necesită eforturi susţinute ori de a preveni agravarea lor.

BOGDAN: Cand ai facut switch-ul la nivel mental de la un tanar la acel tanar, la persoana careia ii pasa?

Denisa: Cred că switch-ul la care te referi s-a petrecut în ziua în care am călcat pentru prima dată într-o şcoală pentru copii cu nevoi speciale şi am realizat cât de norocoasă sunt, în ciuda multelor critici pe care le aduceam vieţii mele în acea perioadă. Asta se întâmpla acum 8 ani, parte din dorinţa de a impresiona o profesoară căreia aveam impresia că-i făcusem o părere proastă, parte din prea mult timp liber, parte pentru a ieşi în evidenţă, pentru a fi diferită de colegii mei. Important este că schimbarea s-a produs şi de atunci nu mă pot lăsa de voluntariat. Recomand oricui să încerce măcar o dată să fie voluntar: mulţumirea personală şi a celor din jur, precum şi amintirile nu se pot cumpăra sau compara cu altceva.

BOGDAN: Cum arata o zi obisnuita din viata unui ambasador pentru tineri?

DENISA: Din păcate, am un program cu prea multe variabile, aşa că rar am parte de două zile care să semene una cu cealaltă. De obicei, îmi împart timpul între facultate, job, conferinţe pe Skype cu colegii din proiecte de voluntariat şi timp la bibliotecă pentru teme şi articole, însă în proporţii şi organizări diferite, în funcţie de cerinţele fiecărei zile. În weekend, îmi fac timp şi pentru ieşiri cu prietenii, iar ocazional îmi planific în agendă şi participarea la conferinţe, dezbateri, forumuri, simpozioane.  Legat de job ma preocupa puternic zona de Dezvoltarea Resurselor Umane si facilitatea proceselor din cadrul unei companii, in special raportul dialogului dintre angajati si angajatori. 

Asa se face ca recent am descoperit, la recomandarea unui prieten, Personnel Management, o aplicatie extrem de utila oricui. Este o aplicaţie pentru departamentul de Resurse Umane, departament pe care-l gasim nu doar in companii cat si in ONG-uri, fundatii, institutii din aparatul de stat. Aplicaţia poate fi vazută ca o interfaţă de administrare a personalului, dar este mai mult decât atât. Ea ajută la creşterea eficienţei activităţii de administrare de personal prin generarea rapidă şi standardizată a documentelor salariaţilor (contracte, adeverinţe, decizii).

BOGDAN:Convinge cititorii sa vina sa viziteze CRAIOVA

DENISA: Vizitaţi oraşul care i-a dat lumii pe Constantin Brâncuşi, Nicolae Titulescu, Mihai Viteazul, Marin Sorescu, Amza Pelea, oraşul cu cel mai mare parc natural al României, oraşul care adăposteşte operele lui Brâncuşi; treceţi Oltul, vă promitem că nu vă cerem paşaport! 🙂

BOGDAN: Daca ajungi banita Olteniei, care ar fi primele trei masuri pe care le-ai implementa in regiunea ta?

DENISA: *râde* Nu m-am gândit niciodată la autonomia Olteniei şi nici nu am auzit vreun oltean care să fie preocupat de această idee, dar dacă aş ajunge băniţă, probabil că primele trei măsuri implementate s-ar referi la construcţia de adăposturi pentru oamenii de pe străzi, organizarea unor cooperative locale pentru persoanele reabilitate în penitenciare şi şcoli de corecţie, precum şi la organizarea unui comitet al tinerilor format din persoane până în 25 de ani în cadrul consiliului local.

BOGDAN: Ce te deranjeaza in prezent la orasul tau?

DENISA: Îmi iubesc oraşul şi nu există alt loc unde aş prefera să-mi petrec timpul, însă nu aş fi obiectivă dacă aş spune că nu ar putea fi îmbunătăţit nimic. Mi-ar plăcea să văd o schimbare a atitudinii oamenilor, de la mama la prieteni şi până la ultimul locuitor. Consider că este extrem de necesară şi oportună o mai mare deschidere a minţilor craiovenilor către neconvenţional, informal, inovator, către acel „outside the box” care poate produce soluţii pentru probleme care altfel par fără ieşire. Ne place mereu să privim spre Vest şi să admirăm rezultatele care sunt vizibile acolo, însă cred că dacă am încerca să aplicăm aceleaşi modele, schimbarea ar fi privită cu reticenţă. Totuşi, oltenii sunt oameni isteţi şi descurcăreţi, aşa că sunt convinsă că lucrurile se vor îmbunătăţi foarte curând şi din această perspectivă!

BOGDAN: Un mesaj pentru tinerii care nu au inca o identitate, care traiesc doar pentru drumul scoala-acasa, petreceri si socializare. Cum vrei sa-i motivezi sa se implice?

DENISA: Dacă vreţi să ajungeţi repede, mergeţi singuri. Dacă vreţi să ajungeţi departe, mergeţi împreună. Investind în cei din jurul vostru, investiţi şi în voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *