Rezumat:
Esti blogger si tu? Eu sunt. Sunt in bransa de 6 ani. Dar tu? Nu stiu cum procedezi tu dar eu am si colaboratori. Tu ai? Daca te decizi ca vrei si tu colaboratori e important sa stii cum sa-i mentii implicati si fericiti. Dincolo de elementele cuantificabile precum vizitatori unici, page rank, trebuie să fii conștient că, fără aportul colaboratorilor tai succesul tau nu s-ar fi petrecut sau ar fi venit mult mai greu. Eu recunosc si le sunt recunoscator.
Banii nu reprezintă chiar totul. Oamenii trebuie să lucreze și din pasiune, pentru a nu deveni frustrați și, astfel, să nu mai dea randament la locul de muncă. Cel mai important factor este confortul psihic, abia apoi cel financiar. Cum poți să crești confortul psihic al colaboratorilor tăi? Totul în patru pași simpli.
- Eu stiu sa-i ascult si sa le ascult problemele
Nu este suficient să fii un blogger prietenos și glumeț tot timpul, deoarece oamenii au și probleme. Așadar, fii alături de ei și atunci când sunt mai puțin fericiți, ascultă-le plângerile, dă-le sfaturi pentru rezolvarea acestora și spune-le că telefonul tau sau usa biroului tau este mereu deschisă atunci când vor să discute ceva. Dacă un colaborator va simți că poate să fie sincer cu tine și să îți împărtășească lucrurile care îl deranjează, mai ales cele legate de activitatea lui, va fi cu atât mai fericit și motivat. Poti sa-i colorezi ziua de exemplu cu niste cani personalizate daca il vezi trist.
- Critică-i constructiv și laudă-i de fiecare dată când merită
Orice colaborator se va bucura să audă un “bravo” sincer și din inimă atunci când a făcut ceva bine, iar pe tine nu te costă nimic să îl oferi. Tuturor ne place să ne fie recunoscute meritele, nu-i așa? Ei bine, o metodă simplă de a-ți face colaboratorii să se simtă apreciați este să realizezi atunci când cineva face ceva bine și să îl/o lauzi. Dacă o faci și în public, de față cu ceilalți colegi, este cu atât mai bine. Ai grijă, însă, atunci când ești nemulțumit de un aspect, să nu îți exprimi sentimentele în același mod. Cel mai bine o faci in privat, doar între tine și colaboratorul respectiv.
- Tratează-i cu respect și vei fi și tu respectat
Un principiu care ține mai degrabă de viață, dar care este cu atât mai bun dacă ești antreprenor, blogger, sef de sectie, este că, dacă îi vei trata cu respect pe cei din jur, vei fi și tu tratat la fel. Este atât de simplu. Ține minte că un angajator care va țipa la subalterni, îi va jigni și îi va face să se simtă inferiori va fi întotdeauna tratat cu frică, nu cu respect. Iar dacă ai ceva negativ de transmis, o poți face foarte elegant și frumos, fără a jigni pe nimeni. Rezultatele vor fi pe măsură. Acelasi lucru e valabil si in social media chiar daca esti blogger.
- Oferă-le cadouri personalizate de laPhotoFancy.ro
Pentru că tot vorbeam la început de laude, atunci când colaboratorii tăi fac lucrurile să meargă, e bine să-i stimulezi și cu beneficii reale și concrete. Ofera lucruri personalizate care să-i stimuleze: căni cu numele lor, semnătura lor sau alte elemente grafice, tricouri sau alte obiecte utile oricărei persoane- baterie externă, ceasuri sau chiar gadget-uri.
Nu mai spune!