Rezumat:
Să consumi pește recomandă aproape orice doctor, orice nutriționist. Nu știu dacă știți dar ultimele cercetări gastronomice au relevat faptul că atunci când alegi o dietă bazată pe consum zinic de pește sau preparate de pește, consistența substanței cenușii crește exponențial în timp cu peste 14% și capacitatea de memorie se îmbunătățește în câteva luni cu peste 10%.
„Includerea în alimentaţie a peştelui, fie fript sau la cuptor, arată existenţa unor diferenţe mai mari privind stilul de viaţă decât am fi putut deduce prin măsurarea unei singure componente biologice„, a declarat profesorul James Becker, de la Universitatea Pittsburgh din Pennsylvania, autorul principal al studiului.
(Sursa – http://www.gandul.info/)
➡ De ce e bun peștele?
Acizii graşi omega-3, care se găsesc în specii de peşte precum tonul, păstrăvul şi somonul, sunt consideraţi benefici pentru inimă şi creier. Un studiu publicat de o revistă de prestigiu din SUA – American Journal of Preventive Medicine, precizează că, la nivel mondial, există peste 20 de milioane de oameni care suferă de demenţă, iar specialiştii se aşteaptă ca această cifră să se dubleze la fiecare 20 de ani, ajungând la 80 de milioane de oameni în 2040. Una dintre principalele cauze ale demenței este alimentația deficitară și produsele semi-preparate de tip fast-food care conțin substanțe chimice și preparate super-procesate.
De aceea nutriționiștii recomandă produsele slow-food. Dacă nu ai timp să pregătești pește acasă, preparare care poate dura și câteva ore poți încerca meniul La NUCI bogat în rețete și preparate creative pe bază de produse de pește.
➡ La Nuci și peștele din farfurie
Când vine vorba de pește, am ales un plating creativ cu somon, creveti pane și multe alte ingrediente savuroase. Pentru cei ce preferă peștele asociat cu o salată recomand rețeta de șalău cu țelină. Dacă vrei să te orientezi spre alte preparate îți las aici câteva recomandări precum – Festinul piraților, șalău a la Putin sau saramură de Crap.