Rezumat:
[yasr_overall_rating size=”large”]
Voi n-ati observat ca in ultimul timp anotimpurile in Romania NU mai sunt anotimpuri. Sau ca cele 4 anotimpuri s-au transformat in DOUA anotimpuri, in conditiile in care tara noastra n-a migrat spre Ecuator cu 15-20 de grade si sa intram in zona tropicala. Inca suntem pe paralela 45 si ar trebui sa avem o clima temperata cu 4 Anotimpuri.
A fost când foarte frig, când foarte cald iarna asta, de exemplu. UNDE sunt problemele? LA NOI. Unde sunt solutiile? Paradoxal, tot la noi. Ce putem face CONCRET, să avem o viaţă mai bună, să trăim într-un mediu mai curat, să fim mai fericiţi?
E simplu şi nu costă nimic: să reciclăm. Începeţi acasă chiar acum, ca să fie trendy luaţi-vă şi coşuri colorate, se găsesc în comerţ! Sortaţi deşeurile reciclabile! E vorba de plastic, hârtie, sticlă, metal, baterii, electronice stricate, becuri arse. Ăsta e doar un început pentru o schimbare de durată. Duceţi-le pe fiecare unde le e locul: la containerele de pe stradă, cele colorate, în marile magazine, la containerele speciale de baterii, becuri, electronice mici. Poate părea un efort, dar câştigul e multiplu si castigati un viitor mai sanatos pentru copiii vostri. Și dacă tot vorbim de deșeuri și despre selectivitate, să vorbim despre unul dintre cele mai nocive deșeuri, lucru pe care noi îl tratăm de multe ori superficial și îl aruncăm peste tot și nicăieri.
➡ Să vorbim despre becuri
Şi-acum un pic despre becuri! Ştiaţi că anul trecut Recolamp a colectat și reciclat peste 6,5 tone de deșeuri de echipamente de iluminat? În România sunt, deja, peste 11.000 de companii care predau deșeuri la Recolamp. Însă şi noi, particularii, ar trebui să facem un mic efort, şi anume să ducem orice bec ars la centrele de colectare, mai ales că există containere speciale de colectare în toate marile magazine. Iată lista cu toate locurile în care Asociația Recolamp a amplasat Colțuri Verzi, peste 1.100 în toată țara!
În plus, toate magazinele cu suprafeţe de vânzare de peste 400 de mp şi care vând produse şi echipamente de iluminat sunt obligate, conform legii, să vă preia acest tip de deșeu și să-l predea la reciclat, iar magazinele cu spații mai mici, dar care vând becuri, sunt obligate, tot potrivit legii, să vă ia becul ars, atunci când cumpărați unul nou de la ei din magazin.
Un clip video care o sa va dea de gandit DE CE e important sa reciclam becurile
[yasr_visitor_votes size=”large”]