Rezumat:
Dacă îți este pofta de un burger suculent, fraged, cu branză, dar preferi sa il faci chiar tu, ai venit in locul potrivit. Te ajutam să prepari exact genul de burger pentru care ai plăti în mod normal bani multi la un restaurant! De la cel mai potrivit fel de carne tocată, până la cum sa modelezi chifteaua pentru burger, aceste sfaturi în fiecare pas al preparării îți garantează cei mai buni burgeri pe care i-ai mâncat vreodată.
➡ Cum alegem carnea
În rețetele clasice de burgeri se folosește carnea de vită, dar există multă varietate în ceea ce privește acest preparat. Însă este important să știm că gustul burgerului depinde enorm de tipul de carne folosit.
Ideal, carnea de vită tocată pentru burgeri ar trebui să fie puțin mai grasă – în jur de 20% grăsime. În cazul în care alegi că preparatul să fie mai dietetic și te orientezi către o rețeta pentru burger de pui, evita carnea albă din pieptul de pui și alege o parte cu mai multă grăsime, cum ar fi pulpele superioare cu tot cu piele. Dacă poți, ideal ar fi să cumperi carnea proaspăt măcinată de la măcelar.
➡ Cum preparam chifteaua din carne
Un mod de baza pentru a crea chifteaua perfectă este să bați un ou cu sare și piper într-un castron. Adaugă carnea de vită și puțin pesmet și mixează ușor cu o furculiță până se omogenizează bine. Condimentele se pot alterna după propriul gust și tipul de burger pe care dorești să îl faci.
➡ Cum gătim chifteaua din carne
În aceeași măsură în care conținutul de grăsime sau calitatea cărnii este importantă pentru un burger perfect, folosirea unei atingeri ușoare când modelăm chifteaua poate să reprezinte un alt element cheie care să facă diferența între un burger suculent unul care uscat. Manevrarea îndelungată a cărnii topește grăsimea, motiv pentru care burgerul poate să devină mai uscat și mai fărâmicios.
Pentru prepararea propriu-zisă a chiftelelor pentru burger există multe tipuri de oale si cratite sau tigăi care să se preteze la acest lucru. Un grătar pentru aragaz sau o tigaie clasică va funcționa foarte bine, însă atenție la timpul de preparare, carnea de vită, de exemplu, nu nu ar trebui lăsată mai mult de 5-6 minute pe fiecare parte, pe foc mediu spre tare.
Un sfat de la profesioniști: creează o mică adâncitură în mijlocul chiftelei de burger, că să nu se micșoreze foarte mult. Când carnea este aproape gata, adaugă o felie de brânză pe chiftea pentru a se topi.
➡ Cum asamblam burgerul
Mai departe, rămâne doar să asamblăm burgerul, cea mai simplă parte a preparării. Rumenește puțin chiflele la interior în aceeași tigaie în care ai preparat carnea, pentru că sosurile să nu înmoaie pâinea. După care adaugă toppinguri după bunul plac: sosul preferat, salată, roșii, ceapă caramelizată și chifteaua cu brânză.
Savurează burgerul alături de niște cartofi la cuptor și sosul preferat. De acum garantat vei prefera să mănânci un burger perfect de fiecare dată, la tine acasă.