Rezumat:
Alexandru George s-a născut la data de 22.Februarie.1994 si este elev in clasa a XI-ala Liceul „Mircea Eliade” din Capitală. Odată plecat de acasă cu cei 7 ani de educatie primiti din partea familiei, Alex s-a inscris la karate la doar 7 ani. Ambitios, spirit tenace, Alexandru a reusit in scurt timp sa fructifice orele de antrenament si a obtinut sute de rezultate dintre care spicuim: campion national (2002,2004,2005,2006,2007,2008,2009,2010,2011), participări la Campionate Europene unde a obtinut locul II in anul 2009, locul II Ungaria in 2010 si locul I tot in Ungaria dar in 2011. Dar cel mai frumos rezultat ramane locul I pe echipe si locul III individual la Campionatul Mondial de la Brazilia din 2010. Pe langakarate, Alex este pasionat de fotografie. Iar surprizele nu se opresc aici…
Reporter: DE CE AI ALES KARATE?
Alex: Alegerea de a face karate a fost a parintilor inca din primii ani ai copilariei, pentru a invata autoapararea, pentru a avea o educatie buna si pentru ca sa imi dezvolt personalitatea.
Reporter: CE INSEAMNA KARATE PENTRU TINE?
Alex: Karate este o activitate care contribuie la formarea personalitatii intr-un mediu in care primeaza disciplina, educatia respectul si sunt promovate munca mentala, spirituala si fizica. Practicantul de karate se numeste karateka. In functie de nivelul de pregatire, in urma unui examen , practicantului i se acorda grade. Fiecarui grad ii corespunde o centura de o anumita culoare. Sistemul de culori poate fi diferit de la un stil la altul. Primul nivel in Goju Ryu se incepe de la centura alba apoi in functie de grad dupa cum urmeaza:
REPORTER: AI UN IDOL PE PLAN INTERNATIONAL DINTRE LUPTATORII DE KARATE?
Alex: Da. Idolul meu la nivel International este Rafael Aghayev – sportiv din Azerbaijan (Sumgayit) este de 9 ori campion European si de 3 ori campion Mondial WKF.
REPORTER: CUM AI CONVINGE TINERII SA FACA KARATE?
Alex: Practicarea karate-ului contribuie la:
- dezvoltarea atentiei distributive a capacitatii de intelegere si memorare;
- dezvoltarea unui tonus muscular sanatos si combaterea starilor generale de apatie;
- dezvoltarea si intelegerea calitatilor motrice viteza, indemanare, rezistenta si forta;
- puterea de evaluare si capacitatea de a lua decizii rapide si corecte;
- dezvoltarea curajului si puterii de a depasi momente foarte grele in viata.