Rezumat:
Este marți, deja e noapte afară de multe ore și efectiv de când am citit brief-ul probei de la Medicale-Shop.ro (#MedicaleShop) nu pot să mă gândesc la altceva decât la primăvara lui 2021, la pandemie, la Corona Virus și la prima mea doză de vaccin Moderna, doză pe care am făcut-o acolo unde a înțărcat mutu iapa sau unde a dus dracu vaca la păscut, doză pe care am făcut-o într-o localitate despre care n-am auzit în viața mea niciodată și nu credeam că voi ajunge vreodată în viața asta acolo – GURAHONȚ, județul ARAD. Dar povestea acestei aventuri în rândurile care urmează…
➡ Despre Gurahonț, județul Arad
Potrivit wikipedia, localitatea Gurahonț este atestată documentar din 1386. Dacă ajungi aici poți vizita Castelul Gurahonț, construcție din secolul al XIX-lea, poți să te plimbi prin Parcul dendrologic din Gurahonț sau poți admira natura din
Rezervația naturală Baltele Gurahonț. Eu n-am avut timp de aceste obiective, dar am vizitat micuța gară, zona de triaj și Liceul „Ioan Buteanu” din Gurahonţ, unde m-am și vaccinat cu prima doză de Moderna.
Ce am remarcat în orele în care am așteptat acolo pentru vaccin. În primul rând, tot personalul medical și auxiliar de acolo avea tot ce era necesar pentru ca vaccinarea să se desfășoare în condiții sigure atât pentru medicii și asistentele care participau la operațiunea de vaccinare cât și din respect pentru pacienții care veneau voluntar pentru vaccin. Nu am fost singurul din București care a ales Moderna în Gurahonț. Alături de mine mai erau 3 cupluri. Plus încă alte zece persoane din județe precum Argeș, Dolj sau Brașov. Am aflat aceste detalii pentru că am povestit liber până ne-a venit rândul la vaccin.
Altfel spus, am văzut peste tot echipamente de protectie, produse de altfel indispensabile pentru că liceul nu era un mediu steril. Exista risc de contaminare cu microorganisme și chiar dacă clasele au fost igienizate înainte de a depozita materialele auxiliare precum ace, siringi, doze de vaccin, chiar dacă era un spațiu dedicat pentru consumabile medicale, pentru consumabile hârtie, botoși, covorașe antibacteriene, role cearceaf, halate unică folosință, toți oamenii pe care i-am văzut în clădire purtau cu ei următoarele tipuri de echipamente:
➡ Halate de unică folosință;
Pe lângă persoanele care purtau halate medicale de unică folosință am văzut și personal medical avizat care foloseau Halate chirurgicale. Am intrat pe site-ul MedicaleShop ca să înțeleg diferența dintre acest tip de halat și cel de unică folosință și am aflat câteva insight-uri interesante.
De exemplu am aflat faptul că halatul chirurgical Standard este fabricat din polipropilena și asigură protecție maximă împotriva părului uman, de animale, protejează împotriva scuamelor sau fragmentelor de piele exfoliate, protejează împotriva particulelor fine de praf. Totodată aceste halate au o croială lejeră, mâneci de tip Raglan, mâneci care nu restricționează mișcarea și vin cu manșete de poliester fără cusături pentru o mai bună etanșeizare.
➡ Bonete medicale;
➡ Mânuși chirurgicale;
Câteva insight-uri despre aceste produse. Aceste mânuși de unică folosință sunt recomandate pentru domeniul medical, asigură confort și protecție pentru utilizatori în timpul consultațiilor și procedurilor medicale. Sunt recomandate pentru siguranța medicilor, asistentelor sau personalului auxiliar care recoltează sânge, iar produsele vin însoțite de certificat ISO9001 și declarație de conformitate CE, asigurând astfel calitatea produselor oferite.
➡ Măști chirurgicale;
Și legat de acest produs am câteva insight-uri. Măștile chirurgicale cu elastic TIP II de pe Medicale-shop.ro asigură o protecție de peste 98%. Sunt nesterile din nețesut, au triplu strat, 3 pliuri, vin cu elastic. Au o rată de reținere a prafului de 99% și au o rezistență la inspirația de particule și aer de 28.16 Pa. Au rezistență la alungire și umezire, conform normelor B.P.90, standardul GB 15980-1995.
Ce vreau să spun este că totul s-a desfășurat așa cum era normal, la standarde de securitate și siguranță biologică chiar și acolo la Gurahonț, o localitate din mijlocul niciundiei (cuvânt inventat de mine n.a.). N-am avut simptome adverse, doar o ușoară durere în brațul stâng, dar în rest nimic. Am putut chiar să vizitez și Timișoara dacă tot eram în proximitate pentru că distanța dintre Gurahonț și Timișoara e de 150 de km.
Din fericire, de atunci au trecut 3 ani, pandemia e deja o amintire iar eu sunt mai sănătos ca niciodată.
Rânduri printre gânduri pentru Spring SuperBlog 2024