Fără categorie

Tablete, laptop-uri second hand si jocuri dementiale potrivite pentru ele

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Trăim vremuri incredibile. Viteza de dezvoltare în zona de IT, computer, gadget-uri este din ce în ce mai rapidă. Mai apare un procesor OctaCore, un smartphone cu display 2K, un joc nou. Industria jocurilor de calculator s-a dezvoltat exponențial și tangențial la noile inovații tehnologice din zona de computer si mobile telecom.

Si ceea ce este si mai interesant este ca iti poti permite acum device-uri ultra hitech la preturi ok pentru ca le poti achizitiona de exemplu de pe site-ul abdcomputer, indiferent ca vorbim de tablete cu Android sau iOS.

Practic, viteza cu care se dezvolta segmentul it determina ca dinamica preturilor in aceasta zona sa fie destul de mare si cei mai castigati sunt clientii.

Deja jocurile de astăzi de mobil au mărimi ce depășesc 1 sau 2 GB, sunt optimizate pe tot felul de procesoare perfomante și consumă resurse grafice pentru experințe incredibile. Într-o astfel de nișă nu putea să nu apară și România. Potrivit ultimelor statistici, în țara noastră lucrează în industria de gaming peste 6000 de oameni, iar mulți dintre ei au salarii care pleacă de la 1.000 de euro.

Acelasi cifre spun ca gamerii schimba device-urile de gaming la 6 luni daca nu si mai des, si cand zic device-uri de gaming nu ma refer doar la unitati centrale si desktop-uri ci mai nou vorbesc si de laptop-uri SH sau ultrabook-uri ce pot fi achizitionate la preturi mai mult decat ok. Un astfel de site cu laptop-uri second Hand este si abdcomputer.

Dar romanii pasionati de gaming nu lucreaza doar pentru corporatii. Chiar dacă majoritatea dintre ei lucrează în companii precum Ubisoft, EA GAMES, Rockstar Games, există undeva în București, aproape de campusul din Grozăvești, o mână de oameni creativi, 35 la număr, care fac jocuri într-un mod atipic.

➡ Atypical Games – Jocuri atipice cu priză la gameri

Primul joc făcut de compania românească pe un motor grafic construit de la 0 a fost FAST – Fleet Air Superiority Tactics!, un simulator de avioane de vânătoare, configurat pentru platforma App Store.

De aici până la succes a fost nevoie de doar un pas care a durat doi ani, pentru că în 2011 compania lansează în App Store primul joc din seria Sky Gamblers: Rise of Glory, simulator cu avioane de vânătoare din timpul primului război mondial. Ulterior, jocul a devenit disponibil şi pe Google Play.

Pe cele două platforme, jocul a fost descărcat de peste 6 milioane de ori și se mai descarcă și astăzi.

Dar lucrurile nu se opresc aici. În 2012, compania a lansat în App Store Sky Gamblers: Air Supremacy, un simulator cu avioane de vânătoare, care a făcut parte din lansarea celei de-a treia generaţii de iPad.

Din 2014, jocul este disponibil şi pe Google Play.

Tot în 2012 a fost lansat şi vârful de lance al portofoliului Atypical Games, Sky Gamblers: Storm Raiders, un simulator de avioane în care sunt recreate bătălii reale din timpul celui de-al doilea război mondial.

Dezvoltat pentru iOS şi OSX, Storm Raiders a fost premiat în 2013 cu Apple Design Award și de atunci compania americană n-a ratat nicio ocazie să vorbească de compania românească.

Sky Gamblers: Storm Raiders a avut peste 5 milioane de descărcări şi 110 milioane sesiuni de joc.

Practic, în 24 de ore, adunați toți timpii de joc la nivel mondial, Storm Raiders a înregistrat cel mai bun scor pe 25 august 2013, cu un total de 45 de ani şi 7 luni.

Sky Gamblers: Cold War, cel de-al patrulea joc din serie, a fost lansat pentru iOS în 2013. Cold War reprezintă următorul pas în evoluţia jocurilor care simulează zborul prin flota de avioane militare şi cockpit-urile interactive, dar şi prin efectele reale şi recrearea unor oraşe din Vietnam, Coreea, Afganistan sau Siberia.

 

În ianuarie 2014 Atypical Games a lansat simulatorul de tancuri Battle Supremacy. Jocul cuprinde trei zone complet interactive, având campanii de război în Pacific, Franţa şi Rusia.

Mai mult decât atât, jocul a fost tradus în 13 limbi internaționale și a fost descărcat pe 5 continente – America, Europa, Asia, Africa și Australia.

.

În perioada 2012 – 2014, compania românească a avut încasări din jocurile lansate, doar din descărcările din platforma App Store de peste 10.000.000 de dolari. Cât costă un joc Atypical Games ?

4,99 dolari, asta până acum pentru că lucrurile s-au schimbat cu Radiation Island, primul joc de tip survivor al companiei românești care poate fi descărcat din App Store cu doar 2,99 dolari.

Simulatorul Radiation Island introduce jucătorii într-o realitate alternativă unde aceştia trebuie să lupte pentru supravieţuire, într-un mediu ostil, totul parte dintr-un experiment misterios petrecut în arhipelagul japonez în jurul anului 1943.

Jucătorii trebuie să îşi folosească inteligenţa şi inventivitatea în această lume nouă şi misterioasă, nu numai pentru a supravieţui ci şi pentru a reveni în lumea reală pentru că trebuie să înfrunte zombie și tot felul de creaturi.

Jocul a fost un adevărat hit pentru că în doar trei zile a fost descărcat de aproape 200.000 de fani, iar în Japonia se află pe locul 1 printre preferințe.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *