Tineri

Concurs de video-jurnalism organizat de Mindcraft Stories

Dacă ai între 18 și 29 ani, până pe 2 aprilie, te poți înscrie la concursul de video-jurnalism sci-tech POV:Future organizat de Mindcraft Stories

 

Mindcraft Stories, în parteneriat cu Fundația Friends For Friends și cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, organizează concursul POV:Future, dedicat tinerilor jurnaliști și creatorilor de conținut pasionați de știință și tehnologie, cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, din România. Participanții vor avea oportunitatea de a participa la un Hackathon, iar ulterior, după o selecție riguroasă, unii dintre aceștia vor avea șansa să călătorească în Europa pentru a-și dezvolta proiectele propuse în domeniul audio-vizual. Câteva dintre proiectele selectate vor beneficia de finanțare pentru producție.

În prima etapă a concursului, candidații trebuie să trimită un pitch pentru un proiect audio-vizual sci-tech și un CV până la data de 2 aprilie 2024, ora 23:59, prin e-mail, la adresa povfuture@mindcraftstories.ro, sau să completeze un formular online disponibil pe site-ul concursului.

Până pe 9 aprilie 2024, candidații selectați vor fi programați pentru interviuri online. Ulterior interviurilor, cei selectați vor participa la un Hackathon ce va reuni specialiști din industria cinematografică, jurnaliști și creatori de conținut, desfășurat în București, între 12 și 14 aprilie. Participanții calificați în etapa următoare vor avea ocazia să călătorească în Europa, între 9 și 19 mai 2024, unde vor explora locuri de interes din șase țări europene și vor lucra activ la dezvoltarea proiectelor lor de jurnalism sci-tech.

În etapa finală a concursului POV:Future, Mindcraft Stories va selecta și finanța un sezon pilot pentru câteva dintre aceste proiecte, în limita sumei totale de 30.000 de euro. Producțiile rezultate pot fi concepute pentru orice platformă socială și vor fi difuzate și promovate pe canalele de social media ale Mindcraft Stories.

Juriul concursului POV:Future este compus din jurnaliști, creatori de conținut și specialiști din industria cinematografică, printre care se numără Cosmin Savu (jurnalist, România, te iubesc!, ProTV), Ada Dumitru (actriță și creatoare de conținut pe TikTok), Andrada Fiscutean (jurnalistă, predă cursul de jurnalism de știință la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București), Cătălin Moise (creator de conținut pe YouTube), Monica Felea (co-fondator Bad Unicorn), Vlad Tăușance (publisher, Fundația Friends for Friends) și Mihai Ghiduc (redactor-șef Mindcraft Stories).

Participanții vor beneficia de traininguri, acces la echipamente și resurse, precum și de o sumă de 100 euro/zi, pe durata călătoriei în Europa. Transportul, cazarea și masa pe perioada călătoriei vor fi asigurate de către organizatori.

Regulamentul complet al concursului este disponibil pe https://mindcraftstories.ro/regulament-pov-future/, iar pentru detalii și întrebări suplimentare se poate contacta adresa de e-mail povfuture@mindcraftstories.ro.

Despre Mindcraft Stories și Fundația Friends For Friends:

Mindcraft Stories este un proiect editorial dedicat explorării științei, tehnologiei și impactului lor asupra societății, susținut de BRD – Groupe Société Générale.

Fundația Friends For Friends sprijină inițiativele creative și educaționale, încurajând tinerii să-și exprime liber ideile și să contribuie activ la dezvoltarea comunităților lor.

Atelier de Idei, Idei cu emotii, Social

Accesez Medicale-Shop și îmi aduc aminte de Corona și vaccin

 

Este marți, deja e noapte afară de multe ore și efectiv de când am citit brief-ul probei de la Medicale-Shop.ro (#MedicaleShop) nu pot să mă gândesc la altceva decât la primăvara lui 2021, la pandemie, la Corona Virus și la prima mea doză de vaccin Moderna, doză pe care am făcut-o acolo unde a înțărcat mutu iapa sau unde a dus dracu vaca la păscut, doză pe care am făcut-o într-o localitate despre care n-am auzit în viața mea niciodată și nu credeam că voi ajunge vreodată în viața asta acolo – GURAHONȚ, județul ARAD. Dar povestea acestei aventuri în rândurile care urmează…

Citește în continuare „Accesez Medicale-Shop și îmi aduc aminte de Corona și vaccin”

Atelier de Idei, Divertisment, Tineri

Capitala atacată de King Kong și Godzilla în noua franciză din cinema

Universul monstrilor se extinde si cuprinde acum Bucurestiul care ajunge in centrul atentiei dupa ce legendarii Godzilla si Kong iau cu asalt Casa Poporului. Desigur, ma refer la spotul care ii zareste pe cei doi monstri pe meleaguri mioritice si care este doar o metafora menita sa aduca in atentia cinefililor faptul ca noul film “Godzilla x Kong: Un Nou Imperiu” va avea premiera pe marile ecrane din toata tara incepand de vinerea aceasta.

Regizorul Adam Wingard prezintă reîntoarcerea pe marile ecrane a legendarelor personaje într-o poveste colosală, plină de aventură și acțiune, “Godzilla x Kong: Un Nou Imperiu”, o producție marca Legendary Pictures de la Warner Bros. Pictures. Filmul este distribuit de Vertical Entertainment și are premiera pe marile ecrane din România începând din 29 martie.

Citește în continuare „Capitala atacată de King Kong și Godzilla în noua franciză din cinema”

Atelier de Idei, Social, Tineri

Digitalizarea antreprenoriatului: viitorul începe azi!

MORE Networking anunță cea de-a opta ediție a Conferinței Anuale de Business Networking, ce va avea loc la București, pe data de 26 Martie 2024, la Hotel Crown Plaza, începând cu ora 10:00. Cel mai important eveniment de business networking al anului revine cu o ediție, pe măsura provocărilor anului 2024. Pe 26 martie, vino să cunoști oamenii potriviți, într-un eveniment de o zi, dedicat antreprenorilor români și planurilor lor de digitalizare.

Un studiu recent arată că 67% dintre IMM-uri caută tehnologii digitale pentru optimizarea proceselor și fluxurilor de lucru și jumătate caută soluții de managementul datelor. În acest context conferința își propune să ofere soluții și să afle insight-uri din provocările companiilor, pentru că DIGITALIZAREA este un factor cheie atât pentru antreprenori, manageri cât și pentru investitori, companii mari sau IMM-uri.

Citește în continuare „Digitalizarea antreprenoriatului: viitorul începe azi!”

Creatii

[CP] Caraiman, cel mai nou brand din segmentul bere core

 Bergenbier S.A. lansează Caraiman, cel mai nou brand din segmentul de bere core

Bergenbier S.A., parte a grupului Molson Coors Beverage Company, își extinde portofoliul și lansează Caraiman, o bere cu un gust echilibrat, care invită consumatorii la o pauză binemeritată.

Prin sloganul „gust echilibrat, numai bun să-ți tragi sufletul”, noul brand intră în segmentul core și mizează pe momentele de răgaz din activitățile de zi cu zi și pe nevoia de serenitate pe care consumatorii o caută în prezent.

„Suntem încântați să continuăm expansiunea portofoliului nostru și să oferim consumatorilor un nou brand, de data aceasta în segmentul core. Caraiman are o rezonanță solidă, poartă rădăcini românești și invită consumatorii la un gust echilibrat, numai bun să îți tragi sufletul! Este o lansare importantă pentru categoria de bere, una care contribuie la dezvoltarea sa și ne bucurăm să vedem entuziasmul cu care partenerii nostri au întâmpinat Caraiman. Este și o oportunitate de creștere pe care o oferim clienților prin diversificarea portofoliului de produse, un element-cheie prin care pot răspunde prompt nevoilor din piață.  De asemenea, noua lansare contribuie la ambiția noastră de a ne consolida poziția în segmentul core, unde suntem prezenți acum cu două brand-uri extrem de puternice: Bergenbier și Caraiman”, a punctat Mihai Voicu, General Manager Bergenbier S.A.

Bergenbier S.A. este un producător activ în ceea ce privește lansările de produse și sortimente noi. Anul acesta, brand-ul surpriză vine din segmentul core, Caraiman fiind o marcă pe care compania a mai produs-o în trecut, acum aproape două decenii.

„Caraiman este readucerea în lumina reflectoarelor a unui brand românesc, cu un gust echilibrat, inspirat din natură. Din studiile noastre, 80% din consumatorii români își doresc un ritm mai puțin intens al vieții, iar Caraiman este exact acea bere pentru pauzele din tumultul cotidian. Este acel moment când ajungi în vârf de munte, pui rucsacul jos și îți tragi sufletul. Mizăm pe o comunicare integrată 360 pentru Caraiman, cu atenție atât în zona de TV, cât și digital, in-store și prin influenceri surpriză pe care îi vom anunța foarte curând”, a completat Victor Teioșanu, Marketing Director.

Caraiman este o bere cu 4,6% alcool, disponibilă atât la doză de aluminiu și sticlă de 0,5l, cât și la sticlă de 0,33l, PET și KEG. Toate variantele de împachetare, inclusiv multi-pack, se găsesc începând din luna martie în România, în magazinele off-trade și on-trade.

 

Despre Bergenbier S.A.

Parte a grupului Molson Coors Beverages Company Central & Eastern Europe, compania Bergenbier S.A. a fost fondată în 1994, iar cea mai importantă marcă din portofoliul său, Bergenbier, a fost lansată un an mai târziu. Astăzi, Bergenbier S.A. este în top trei companii producătoare de bere din România, având o fabrică modernă la Ploieşti şi o reţea performantă de distribuţie naţională. Bergenbier S.A. acordă o atenție sporită impactului pe care îl are în comunitate și asupra mediului. Portofoliul companiei cuprinde mărci care acoperă toate segmentele pieţei. Pe lângă berile produse la Ploiești – Bergenbier, Caraiman, Fresh, Staropramen, Staropramen Unfiltered, Stella Artois, Beck’s, Noroc, Löwenbräu – compania importă și distribuie în exclusivitate specialitățile pragheze Staropramen Dark, berile de abație belgiene Leffe și Hoegaarden, berea americană Miller Genuine Draft, cea mai iubită bere mexicană, Corona, precum și berea albă germană nefiltrată Frazinskaner. De asemenea, compania are în portofoliu și variantele 0.0% alcool pentru Stella Artois și Staropramen.

Despre Molson Coors

De peste două secole, Molson Coors fabrică băuturi care aduc oamenii împreună pentru a se bucura de toate momentele vieții. De la Coors Light, Miller Lite, Molson Canadian, Carling și Staropramen la Coors Banquet, Blue Moon Belgian White, Saint Archer Gold, Leinenkugel’s Summer Shandy, Creemore Springs și multe altele, Molson Coors produce unele dintre cele mai îndrăgite și emblematice mărci de bere realizate vreodată. În timp ce istoria companiei este înrădăcinată în bere, Molson Coors oferă un portofoliu modern care se extinde dincolo de industria berii cu cocktail-uri carbonatate, cafea, vin, kombucha, cidru și multe altele. Molson Coors Beverage Company este o companie cotată la bursă, care operează prin Molson Coors America de Nord și Molson Coors Europe și este tranzacționată la New York și la bursa canadiană (TAP). Angajamentul companiei de a ridica standardele industriei și de a lăsa o amprentă pozitivă asupra angajaților, consumatorilor, comunităților și mediului se reflectă în Our Beer Print și în obiectivele de sustenabilitate 2025. Pentru a afla mai multe despre Molson Coors Beverage Company, vizitați molsoncoors.com sau pe Twitter @MolsonCoors.

presainblugii
Social

10 idei de cadouri pentru femei pe care le poți oferi cu orice ocazie

Alegerea cadoului pentru femeile din viața ta, fie că vorbim despre mamă, soră, parteneră sau o prietenă apropiată reprezintă un mod original de a-ți exprima recunoștința și afecțiunea. Ca să le impresionezi mereu cu ceva nou, iată câteva idei de cadouri elegante, cu stil și personalitate!

Bijuterii personalizate

Un cadou clasic, dar întotdeauna apreciat, bijuteriile personalizate adaugă o notă personală, un mesaj original, plin de emoție. Fie că optezi pentru un colier gravat cu inițialele ei, o brățară cu pandantive sau cercei cu pietre în culoarea preferată, bijuteriile de aur cu pietre prețioase vor fi apreciate la superlativ.

Accesorii de modă

O geantă de calitate, o eșarfă din mătase sau un portofel elegant sunt cadouri care combină utilul cu plăcutul, adăugând o notă de stil garderobei feminine, la orice vârstă. Găsești modele celebre, realizate de designeri renumiți, la amanet genți de lux și ceasuri de lux. Poșetele cu imprimeu animal au revenit în forță, fiind perfecte pentru femeile care preferă outfituri exotice.

Experiențe unice

Alege cadouri precum o zi la spa, un weekend la o cabană în munți, sau un curs de gătit. Aceste experiențe creează amintiri de neuitat! Reprezintă și o modalitate minunată de a petrece timp de calitate împreună cu femeile importante din viața ta.

Seturi de îngrijire de lux

Optează pentru produse de înaltă calitate, precum loțiuni de corp, creme de față, seruri, măști și demachiante. Unele dintre aceste seturi se axează pe îngrijirea anumitor zone ale corpului sau a părului și pot include produse specializate, cum ar fi uleiuri de păr, balsamuri sau măști de față cu ingrediente rare. Aceste seturi vor fi apreciate, datorită ingredientelor și formulelor sofisticate pe care le conțin.

Cărți și ebooks

Oferă bucurie și emoție, cu ajutorul literaturii de ieri și de azi, prin romane clasice și scrieri moderne ale autorilor din toată lumea. Cărțile în format fizic sau electronic sunt cadouri de suflet, iar timpul petrecut alături de povești și personaje reprezintă întâlniri memorabile, pentru minte și inimă.

Tehnologie și gadgeturi

Dacă vrei să cumperi un cadou pentru o femeie pasionată de tehnologie, ai la dispoziție diferite gadgeturi performante. Alege un smartwatch, o brățară de fitness, o pereche de căști wireless sau un dispozitiv inteligent pentru casă (asistenți vocali, lămpi inteligente ș.a.).

Artă și decorațiuni pentru casă

O piesă de artă, o ramă foto digitală sau decorațiuni elegante pentru casă – toate acestea sunt exemple de cadouri artistice, originale, ce aduc o notă personală și caldă locuinței. Picturile și sculpturile reprezintă o alegere de top pentru iubitoarele de artă. Obiectele decorative handmade sau vintage reprezintă alternative inspirate, când vrei să oferi cadouri cu stil.

Parfumuri

Un parfum de designer sau un set de lumânări parfumate și difuzoare de aromă pot adăuga un plus de atmosferă și confort. Alege să oferi apă de colonie, parfum, cutii cadou de la Chanel și Dior, Gucci, Dior sau Lancôme. Calitatea ingredientelor și reputația mărcilor sunt elemente importante, când alegi un parfum.

Carduri cadou

Cardurile cadou au devenit un mod popular de a dărui bucurii și surprize plăcute, deoarece vin cu o multitudine de opțiuni, pentru toate gusturile. Există o varietate largă de carduri cadou disponibile pe piață, de la cumpărături în magazinele preferate, până la cele care oferă experiențe unice, precum o zi la spa sau un curs de dezvoltare personală.

Articole pentru hobby-uri

Când vrei să cumperi cadouri pentru femeile din viața ta, ia în considerare și hobby-urile acestora. Fie că sunt pasionate de pictură, grădinărit sau yoga, drumeții montane sau plimbări cu bicicleta, găsești de fiecare dată noi articole și accesorii potrivite.

Fiecare idee poate fi adaptată și personalizată, ca să-i placă femeii care primește cadoul. Acordă atenție detaliilor și alege cadouri de calitate, de la furnizori de încredere!

Muzica

[CP] Proiectul cultural Shamanelism revine la București

 SHAMANELISM revine la București cu un concert de muzică de închisoare – „muzică  de ascultare” – susținut de tinerii deținuți din Centrul de Detenție Craiova – Marți, 26 martie, ora 15:00, la Goethe-Institut București

Tinerii selectați în proiectul cultural Shamanelism vor concerta pentru a treia oară la București, de data aceasta cu o formație de artiști aflați în libertate, alături de care vor interpreta piese în stilul specific „muzicii de ascultare”.

„Muzica de ascultare” cuprinde stilul/repertoriul cântat de obicei de către romi, pentru romi, și include temele dificile ale vieții, inclusiv direct sau indirect efectele istorice ale sclaviei și ale sărăciei, despre trăitul la periferia societății, unde lipsa de perspective face ca șansa/probabilitatea de a ajunge în ilegalitate să fie foarte mare incluzând, subiecte privind viața celor arestați și condamnați.

Shamanelism este un proiect cultural de încurajare și susținere a explorării și consolidării identității culturale etnice a tinerilor romi aflați în Centrul de detenție Craiova prin intermediul muzicii contemporane rome și se desfășoară de-a lungul a doi ani, 2023-2024. Proiectul este implementat de Fundația Dinescu.

Muzician și coordonator al proiectului, Andrei Dinescu a ales această tematică a ultimului concert din București pentru a sublinia că, sub zâmbetul și atitudinea pozitivă a lăutarului de profesie, se află adesea și multă amărăciune și probleme care nu ies la suprafață în timpul concertelor.

Publicul din România asociază de cele mai multe ori muzica romă cu distracția, cu dansul până la extaz, cu fericirea, fără a se întreba însă dacă se ascunde și altceva în spatele fericirii afișate sau care este contextul de trai al muzicienilor romi. Organizatorul adresează publicului întrebarea: imaginea de pe scenă și ritmurile de veselie reflectă oare cu adevărat realitatea muzicienilor sau a romilor în general?

Publicul bucureștean este așteptat marți, 26 martie, de la ora 15:00, la Goethe-Institut București.

Istoricul proiectului Shamanelism:

Proiectul Shamanelism a fost structurat pe trei paliere: organizarea și derularea de ateliere de muzică în Centrul de Detenție Craiova, cu participarea minorilor și tinerilor internați aici (în perioada 2022-2024), realizarea unei fonoteci digitale de muzică romă contemporană (ce va fi lansată în aprilie 2024) și realizarea unei expoziții de fotografie (vernisaj în aprilie 2024), cu membrii celor două trupe fondate în Centrul de Detenție.

Scopul proiectului a fost să valorifice elemente ale culturii rome contemporane prin tinerii selectați în program. Programa de lucru realizată de cei patru formatori ai proiectului, Andrei Dinescu, Piti Pitișan, Jerry Boacă și Andrei Raicu, a fost gândită în așa fel încât să creeze un spațiu de siguranță și intimitate pentru participanții programului, în care tinerii să își exploreze liberi și lipsiți de prejudecăți propria identitate culturală muzicală.

Instruirea profesională a tinerilor concepută astfel încât beneficiarii programului să își dezvolte competențe specifice sectorului muzical este obiectivul principal, având ca miză o reprofesionalizare în domeniul muzicii după eliberare.

Proiectul a fost conceput în așa fel încât să le descrie în mod cât mai accesibil participanților toate etapele pe care trebuie să le parcurgă într-un proiect muzical, oferindu-le atât instruire tehnică non-formală, cât și know-how din interiorul industriei muzicale.

Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA, și se desfășoară în Craiova și București, în perioada mai 2022 – aprilie 2024. Valoarea totală a sprijinului financiar nerambursabil este de 981.060 lei (198.286,07 euro).

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și a Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia, ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu 3,3 miliarde de euro între 1994 și 2014 și 1,55 miliarde de euro pentru perioada de finanțare 2014-2021.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.

 

Muzica, Tineri

Un Stradivarius în școli – muzică clasică pentru tineri

Un Stradivarius în școli”, un proiect al Fundației Culturale Gaudium Animae, își propune să aducă muzica clasică în fața publicului tânăr

Pe data de 26 martie, începând cu ora 19:00, Colegiul Național Iași devine scena unui concert extraordinar adresat elevilor, interpretat de Răzvan Stoica, unul dintre cei mai apreciați violoniști ai scenelor internaționale contemporane, împreună cu vioara sa Stradivarius, acompaniat de pianista Andreea Stoica. Răzvan Stoica, declarat cel mai bun tânăr violonist european al anului 2013, cântă pe o vioară Stradivarius din 1729.

Următoarele concerte din școli vor avea loc pe 28 martie, la Colegiul Național “Petru Rareș” din Piatra Neamț, pe 29 martie la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc și pe 1 aprilie la Colegiul Național “Petru Rareș” din Suceava iar în luna aprilie vor continua la București, Deva și Hunedoara.

În era digitală în care sunetul muzical este adesea redus la fișiere compacte și difuzate rapid, redescoperirea frumuseții și profunzimii muzicii clasice devine o necesitate. Cu proiectul său îndrăzneț și inspirat, intitulat „Un Stradivarius în școli”, Fundația Culturală Gaudium Animae își propune să aducă această artă nobilă în fața publicului tânăr.

La baza acestui program se află convingerea că muzica clasică nu ar trebui să fie doar o amintire din cărți de istorie, ci să rămână vie și relevantă pentru generațiile actuale și viitoare. „Un Stradivarius în școli” este un demers educațional național, parte a programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae, care vizează să dăruiască elevilor experiența unor concerte extraordinare.

Primul concert din cadrul acestui proiect a avut loc la Colegiul Național Iași, unde tânărul virtuoz Răzvan Stoica a încântat audiența cu sunetele divine ale viorii sale Stradivarius, acompaniat de pianista talentată Andreea Stoica. Este un moment unic în care elevii pot să descopere că muzica clasică nu este doar pentru cei cu gusturi rafinate sau experiență în domeniu, ci poate fi apreciată și înțeleasă de oricine deschide urechile și sufletul către frumusețea ei.

Proiectul nu se oprește însă la Iași; este un efort susținut care își propune să ajungă în cât mai multe colțuri ale țării. Concertele vor avea loc în diverse școli din întreaga țară, inclusiv la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc și Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava. Această inițiativă este menită să ofere acces la muzica clasică în comunitățile mai puțin privilegiate din punct de vedere cultural.

„Un Stradivarius în școli” nu este doar despre organizarea de concerte, ci și despre educarea și formarea noilor generații de iubitori ai muzicii clasice. Este un demers de a apropia muzica clasică de un public curios și lipsit de prejudecăți, care poate găsi în această artă un izvor de inspirație și bucurie. Muzica clasică nu este doar despre partiturile vechi și compozitorii celebri, ci și despre emoțiile și experiențele pe care le poate trezi în inimile ascultătorilor.

Unul dintre punctele centrale ale acestui proiect este interpretul său principal, Răzvan Stoica, unul dintre cei mai talentați violoniști ai scenei internaționale contemporane. Cu vioara sa Stradivarius din 1729, cunoscută sub numele de „Ex-Ernst”, Stoica aduce în lumina reflectoarelor nu doar măiestria interpretativă, ci și frumusețea și unicitatea acestui instrument de excepție.

Este important de menționat că muzica clasică este la fel de vibrantă și de plină de viață acum ca și acum sute de ani, când capodoperele ei au fost compuse. De la Haydn și Händel la Bach și Mozart, de la Paganini și Stravinski la Enescu și Porumbescu, această muzică transcende timpul și spațiul, vorbind direct la sufletul ascultătorilor de astăzi.

Pe lângă concertele în școli, Fundația Culturală Gaudium Animae organizează și evenimente culturale și educative în diverse comunități. De la ateliere demonstrative până la spectacole de operă, aceste activități sunt menite să ofere oportunități de învățare și dezvoltare în domeniul artistic pentru copiii și tinerii din medii defavorizate.

În concluzie, proiectul „Un Stradivarius în școli” este mai mult decât o serie de concerte; este o misiune pentru a aduce frumusețea și profunzimea muzicii clasice în inimile și mințile tinerilor din România. Prin eforturile sale continue și susținute, Fundația Culturală Gaudium Animae demonstrează că muzica clasică este pentru toți și că este o sursă de inspirație și bucurie pentru generațiile viitoare.

Atelier de Idei, Idei cu emotii, Tineri

Proiectul reConstruim acasă pentru mine înseamnă RuCĂR-SăTIC

Reconstruim Acasă

Eram acasă, într-o seară, și dacă tot nu aveam somn am început să navighez random pe internet. Așa am găsit un anunț pe site-ul vindem-ieftin.ro despre proiectul reConstruim acasă și recunosc că am avut o lacrimă. De fapt, mai multe. Pentru că mi-am adus aminte de casa bunicului, o casă cu pereții verzi precum e iarba vara pe câmp, bunicul meu pe partea tatălui, bunicul meu din comuna Rucăr, bunicul meu Țică Dărădan, bunic care a fost medic veterinar, un medic respectat în comună și în satele din proximitate.

Legendă: casa bunicului din Comuna Rucăr

Printre lacrimi mi-am adus aminte și de căbănuța lui de la Sătic și de câte materiale de construcții am nevoie ca să le transform din case goale, bătrânești și îmbătrânite în…acasă. O căbănuță care poartă în interiorul ei milioane de clipe și amintiri de la atâtea generații, o căbănuță din lemn cu pereții frământați de timp și vânt, de ploi și Soare.

Legendă: căbănuța bunicului din satul Sătic

În casa de la Rucăr tatăl meu spunea pentru prima dată cuvântul – TATA, iar la căbănuța de la Sătic s-a jucat prima dată cu rățuștele în iarbă, e locul unde a pășit prima data desculț printre flori de câmp.

Când privesc aceste fotografii cu mine de la vârsta de 25 de ani alături de bunicul și de tatăl meu, sau când mă uit la colajul cu bunicul meu și surorile și cumnații, cu părinții, îmi dau seama cât de mult avem nevoie ca popor, ca nație, ca români de acest proiect – reConstruim acasă. Dar detaliile în rândurile care urmează

Citește în continuare „Proiectul reConstruim acasă pentru mine înseamnă RuCĂR-SăTIC”

Divertisment

Boris Becker vine la premiera documentarului NASTY

Boris Becker vine la București pentru premiera documentarului NASTY

Boris Becker, celebrul tenisman german, va onora cu prezența sa premiera documentarului „NASTY” despre viața și cariera legendarului Ilie Năstase, ce va avea loc în București. Becker, unul dintre protagoniștii filmului, va aduce elogii despre contribuția impresionantă a lui Năstase în lumea tenisului. Evenimentul de gală va avea loc pe 16 aprilie la Sala Palatului, unde se vor afla și alte legende ale tenisului precum Ion Țiriac și Nadia Comăneci. Biletele pentru premieră sunt disponibile online pe platforma https://eventbook.ro/film/bilete-nasty-premiera-de-gala.

Cu 64 de titluri câștigate, inclusiv 6 de Grand Slam, Boris Becker este recunoscut ca unul dintre cei mai importanți jucători de tenis din istorie. În filmul „NASTY”, Becker oferă perspective unice asupra lui Năstase și a impactului său asupra sportului alb. În plus, documentarul include interviuri și imagini de arhivă cu alte mari figuri din tenis precum Rafael Nadal, Björn Borg și Jimmy Connors.

Dincolo de relația sa cu Năstase, Becker împărtășește o legătură strânsă și de lungă durată cu Ion Țiriac, care a fost managerul său în perioada 1984-1993. După premieră, filmul va fi disponibil în cinematografe începând cu 16 aprilie și va fi însoțit de un turneu de promovare în țară, cuprinzând orașe precum Timișoara, Constanța, Brașov, Craiova și altele.

„NASTY” este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D Popescu, distribuit de Transilvania Film și produs de Libra Films și HDR Evolution în co-producție cu HBO și Televiziunea Română. Documentarul este prezentat de Fundația Ion Țiriac, Banca Transilvania, Dedeman și Superbet, cu sprijinul Mastercard și al altor parteneri importanți.

Pentru mai multe informații despre film și evenimentele asociate, puteți accesa

https://transilvaniafilm.ro/nasty-bilete/.

NASTY este produs de Libra Films și HDR Evolution în co-producție cu HBO și Televiziunea Română. Prezentat de Fundația Ion Țiriac, Banca Transilvania, Dedeman, Superbet, cu sprijinul Mastercard. Filmul este realizat cu sprijinul Guvernului României, LIDL, Vodafone, Henkel România, CEC Bank, Regina Maria, HelpNet, Initative Media. Distribuit de Transilvania Film.

Citește în continuare „Boris Becker vine la premiera documentarului NASTY”