DE CE SA VOTEZ??? Pentru ca poate parea ceva simplu azi, dar care poate sa transforme realitatile de maine

Recent am primit o invitatie de la RanEventsComm sa raspund la o intrebare simpla “De ce să votez?”. In spatele intrebarii se afla o iniţiativă pornită de ONG-ul Step Ahead, in contextul in care prezenta la vot in orasele dezvoltate a scazut dramatic in ultimii ani.

15207993_10209681896857175_2111682201_n

 Concret, la ultimele alegeri, absenteismul la vot a fost de aproape 50%, asta inseamna ca jumatate din cetatenii Romaniei cu drept de vot au ales sa stea acasa sau sa evite sa mearga la un centru de votare. O fotografie cat o mie de cuvinte!

de-ce-sa-votez

➡ Repere in timp…

În România ultimilor ani, votul a devenit tăcere, abţinere sau resemnare. Românii au renunţat să mai aibă opinii exprimate prin vot, pentru că au încetat să mai creadă că votul lor contează.

 Au încetat pentru că sunt dezamăgiţi, pentru că nu văd opţiunile, pentru că nu mai cred în clasa politică sau pentru că nu îi mai interesează. Indiferent dacă locuiesc în oraşe mari sau la sat, indiferent dacă sunt absolvenţi de facultăţi sau doar de câteva clase, tineri sau seniori, angajaţi sau pensionari. Au încetat să mai creadă că în Romania se poate schimba ceva prin vot.

DE CE VOTEZ???

1. Pentru ca au murit oameni ca eu sa am azi acest drept imuabil. Dreptul de a VOTA tine de dreptul la libertate. Daca poti sa alegi inseamna ca esti liber. Asa cum votezi un brand sau o destinatie turistica, pe 11 decembrie alegi un om, o idee, un partid, alegi ce vrei, esti liber;

2. Pentru ca e cel mai simplu gest prin care pot sa actionez;

3. Pentru ca e un act de maturitate. Asa cum primesti buletin de la 14 ani, dreptul la vot de la 18 ani e un exercitiu de maturitate;

Tu de ce alegi sa votezi?

Step Ahead este un ONG care crede că schimbarea este o opţiune posibilă, dar nu peste noapte. Credem în paşi mărunţi făcuţi înainte şi credem că România poate mai mult decât să stea deoparte, în timp ce i se decide soarta. Iar pentru asta suntem dispuşi să ieşim în faţă şi să facem, nu doar să spunem. Să acţionăm. Sa strângem rândurile.

[Total: 1    Average: 5/5]

DE CE SA VOTEZ??? Pentru ca poate parea ceva simplu azi, dar care poate sa transforme realitatile de maine on 28/11/2016 rated 4.9 of 5
This entry was posted in Politica, Social and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

1 Comment on "DE CE SA VOTEZ??? Pentru ca poate parea ceva simplu azi, dar care poate sa transforme realitatile de maine"

Leave a Reply

Rent a car Bucuresti
Guest

Cred ca votam doar de dragul de a vota, dupa mine este mai important cine numara voturile nu cine voteaza.

wpDiscuz